CHP'den istifa eden belediye başkanı İYİ Parti'nin adayı oldu

CHP'den istifa eden belediye başkanı İYİ Parti'nin adayı oldu
CHP'de yeniden aday gösterilmeyen ve dün istifasını duyuran Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, İYİ Parti'nin adayı oldu.

CHP’nin eski milletvekili ve genel başkan yardımcılarından Gürsel Tekin'in istifa etmesinin ardından istifalar peşi sıra gelmişti.

Gürsel Tekin'in istifasının ardından dün, önce Adana'da, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmeyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP'den istifa etmiş sonrasında da CHP'den Seyhan Belediye Başkanı olan Akif Kemal Akay yeniden aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Çetin, yaptığı açıklamada, "Tanık olduğum bu kaygı verici tablo nedeniyle ömrünü Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde geçirmiş, partinin birçok kademesinde gururla görev yapmış biri olarak partimden istifa ettiğimi üzülerek açıklıyorum. Ancak bu hikaye burada bitmez" demişti. Öte yandan Çetin, gelinen noktada ömrünü verdiği partinin gasp edilmeye çalışıldığını söyleyerek partinin ilkelerinden ve değerlerinden uzaklaştırıldığını savunmuştu.

İYİ Parti'nin Çukurova adayı olarak duyurduğu Birol Büyüköztürk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çukurova’da Soner Çetin’i aday gösterilecek olması nedeniyle adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Birol Büyüköztürk kendisinin adaylıktan çekildiğini ve Soner Çetin'in aday gösterildiğini şu ifadelerle duyurdu:

Değerli Hemşerilerim Biraz önce Yerel Yönetimler Başkanı Sayın Burak Akburak beni arayarak Sayın Genel Başkanımız, Çukurova’da Soner Çetin’i aday gösterecek diyerek durumu bildirmiştir. Bu sebeple benimle birlikte yol alan emeği geçen herkesten hakkını helal etmesini istiyorum. Allah’a emanet olun. Selam ve saygılarımla…

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.