CHP’den “Yalan Haberle Mücadele Bülteni”

CHP’den “Yalan Haberle Mücadele Bülteni”
Sosyal medyada dezenformasyonla mücadele etmek için CHP tarafından oluşturulan Yalan Haberle Mücadele Bülteninin ilk bölümü yayınlandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem tarafından geçtiğimiz günlerde kurulacağı açıklanan Yalan Haberle Mücadele biriminin ilk bülteni yayında.

İlk bölümü 22 Ekim 2023 Pazar günü sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan Yalan Haberle Mücadele Bülteni’nde gündemde yer alan ve CHP’nin eleştirildiği konulara açıklık getiriliyor. Videoda geçtiğimiz günlerde CHP içinde yaşanan Mahmut Tanal ve Ali Mahir Başarır kavgasına da değinildi.

İşte CHP’nin Yalan Haberle Mücadele Bülteninin ilk bölümü:

Eren Erdem açıklamıştı

CHP’li Eren Erdem Yalan Haberle Mücadele birimini şu sözlerle anlatmıştı: “Algının olguyu boğduğu, siyasetçilerin imaj ve itibarının operasyonlarla biçimlendirildiği, ahlakın katledildiği bir dönemin içinden geçiyoruz. Yaratılan canavar, en fazla kendisini yaratan ellere zarar verir. Bugün yepyeni bir çalışma başlatıyoruz; birilerinin ‘dezenformasyon ile mücadele’ adına, dezenformasyonu kurumsallaştırmaya çalıştığı bu ortamda, bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Sosyal medya üzerinden bir platform oluşturuyoruz ve bu platform üzerinden her gün, bir haber bülteni gibi bir kişinin sunacağı, bir ‘Yalan Haberle Mücadele Bülteni’ yayınlıyoruz. Bu bültende, yaygınlaştırılmak istenen yalan haberleri ve o haberlere konu edilen hususlardaki gerçekleri paylaşacağız. İnat ve ısrarla gerçekleri söyleme, yalan ve dezenformasyon ile mücadele anlayışımızın temel önceliğidir”

İlgili Haberler

Kaynak:Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.