CHP’li Karabat: Vatandaş eti unuttu!

CHP’li Karabat: Vatandaş eti unuttu!
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, hayat pahalılığından yola çıkarak vatandaşın değişen beslenme düzenini anlattı.

Temel tüketim ürünlerine her geçen gün zam üstüne zam gelirken, CHP’li Özgür Karabat vatandaşların karbonhidrata mahkum bırakıldığını belirtti.

Twitter hesabından bir dizi paylaşımda bulunan Özgür Karabat, vatandaşın kasabın yolunu unuttuğunu ifade ederek ülkeyi AKP’nin bu noktaya getirdiğini söyledi. Gıda maliyetlerini düşürecek bir planın uygulamaya konulması gerektiğini de sözlerine ekleyen Karabat, “ucuz protein kaynakları halka ulaştırılmalı” diye konuştu.

İşte Özgür Karabat’ın sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşımda yer alan ifadeler:

VATANDAŞ KARBONHİDRATA MAHKUM OLDU, ET VE HUBUBATI UNUTTU!

1-AKP’nin ülkeyi getirdiği noktada, vatandaş kasabın yolunu unuttu. Kırmızı ve beyaz et aydan aya mutfağa giriyor. Yumurta, süt ve süt ürünleri tüketimi de azalıyor. Çünkü hepsi vatandaşa #pahalı geliyor.

2-Alternatif protein kaynağı olan hububat ürünlerinde de fiyatlar aldı başını gitti. Fakir yemeği olarak bilinen kuru fasulye, nohut ve mercimek gibi ürünlere olan talep azaldı. Vatandaş makarna gibi karbonhidratlara yönelmek zorunda kaldı.

3-Toplumsal sağlık açısından risk yaratan bir tehlike ile karşı karşıyayız. Hamile kadınların, bebeklerin ve çocukların gelişimi için protein ve hububat kaynaklı beslenme çok önemli. Ancak Saraylarında manda kaymağını eksik etmeyenler, halkın zar zor karnını doyurduğunu görmüyor.

4-Çocukların gelişiminin aksamasının yanı sıra, kalitesiz beslenme de halk sağlığını tehdit ediyor. Ucuz yağlar, glikoz katkılı gıdalar piyasayı kaplıyor. Bunlar, yetişkinlerde mide ve sindirim hastalıklarının artmasına neden oluyor.

5-Her zaman vurguladığımız bir konu var. Toplumun en az 3’te 2’lik kısmı, gelirinin büyük kısmını gıda ve barınmaya harcıyor. Bu insanlar ay sonunu getiremiyorlar. #BDDK verilerinden görüyoruz ki, kredi kartı borçlanmaları ile vatandaş kendisini çeviriyor. Ama bir yere kadar...

6-Enflasyon sorunu, 6 ayda bir yapılan #maaş zamlarıyla çözülemez. Gıda maliyetlerini düşürecek bir plan derhal uygulanmalı. Gıda üretimi ve nakliye teşvik edilmeli. Et ve Süt Kurumu ithalatçıları zengin edeceğine, ucuz protein kaynaklarını halka ulaştırmalı.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.