CHP’li Karabat’tan Erdoğan’a ayrımcılık tepkisi: Özel sektör mensubu ikinci sınıf vatandaş mı?

CHP’li Karabat’tan Erdoğan’a ayrımcılık tepkisi: Özel sektör mensubu ikinci sınıf vatandaş mı?
CHP’li vekil Özgür Karabat’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özel sektör tepkisi geldi. Karabat, Erdoğan’ın zam konusunda ayrımcılık yaptığını savunarak gerekçelerini sıraladı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a uygulanan zamlar üzerinden yüklendi. Özel sektör çalışanları ve emeklilerine negatif ayrımcılık uygulandığını söyleyen Karabat, “ikinci sınıf vatandaş” benzetmesi yaptı.

"Sözün bittiği yer"

Kişisel Twitter hesabından 9 maddelik bir paylaşım yapan Özgür Karabat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı zam kararlarının toplumda ayrımcılığa neden olduğunu dile getirdi. SGK ve Bağkur’lu çalışan ve emeklilerin ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü söyleyen Karabat, “sözün bittiği yer” diyerek şunları söyledi:

ÖZEL SEKTÖRÜN ÇALIŞANI VE EMEKLİSİ İKİNCİ SINIF VATANDAŞ MI?

1-Erdoğan, toplumda ayrımcılığı artık çekinmeden ve aleni şekilde yapıyor.
#Memur emeklilerine #zam yapılacağının söylenip, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin görmezden gelinmesi, sözün bittiği yerdir.

2-Ancak burada Erdoğan siyasi bir oyun oynamaktadır. Elbette emeklilere zam yapılması kanuni zorunluluktur ve Erdoğan bunu sanki kendi inisiyatifiymiş gibi göstermektedir.
Bir nevi, ölümü gösterip sıtmaya razı ediyor.

3-Yüksek #enflasyon altında ezilen emeklilere yönelik Cumhur İttifakı ortakları eliyle açıklama yaptırılıyor. Ancak emekliler aylarca oyalanıyor ve 6 aylık zam sürecine yaklaşılınca Erdoğan bir kurtarıcı gibi sahneye çıkıyor.

4-2023’ün Temmuz ayında yapılan #maaş zamları yetersizdi. Emeklilere sadece yüzde 25 yapılan zam ve taban emekli maaşlarının 7.500 TL’de tutulması emeklilere çok büyük bir darbe oldu.
Şimdi yıl sonuna yaklaşıyoruz ve emekliye hak ettiği zam, seçim öncesi bir lütuf gibi sunulacak!

5-Anlaşılan o ki, #memur emeklilerine daha farklı bir tarife uygulanacak. Ama bu da yüksek enflasyon karşısında yetersiz kalacaktır. Türkiye’de toplam 16 milyon #emekli var ve bunun çoğunluğunu SGK ve Bağ-Kur emeklileri oluşturuyor. Onlara ne olacak?


6-Memur taban aylıklarının 22 bin TL’ye çıkarılması yetersiz; ama olumlu bir adımdı. Peki, özel sektörde çalışan milyonlarca işçi ne olacak? Sendikalaşma yok. Haklarını nasıl savunacaklar?
Özel sektörün büyük kısmı maalesef modern sömürü alanına döndü.


7-Çalışanların yüzde 45’i asgari ücretli. Bunun yüzde 10-20 üzerinde maaş alanları da eklediğimizde toplam rakam yüzde 70’i buluyor. Düşük maaşa, çok iş dayatılıyor. Üniversite mezunları da çok az maaşla çalışmak zorunda kalıyor.

8-AKP, özel sektörün köle düzeninin en büyük savunucusu haline geldi!
Sonuçta hem #SGK’lı çalışan hem de SGK’lı emeklinin sömürülmesine göz yumuluyor! Bu yurttaşlarımız adeta ikinci sınıf insan muamelesi görüyor. İşsizlere “iş beğenmiyorlar” diyerek hakaret ediyorlar.

9-Elinizi tutan yok. Yılbaşını veya Kasım ayını beklemeye de gerek yok. Emeklilerin hepsine acil düzeltme yapıp #TBMM'ye getirin, her türlü desteği verelim. Ancak sizin böyle bir niyetiniz yok. Çünkü yoksulluğu çözmek değil, onu yönetmek istiyorsunuz.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.