CHP'li Öztrak'tan tepki: AVM kararı bilimsel değil, siyasidir

CHP'li Öztrak'tan tepki: AVM kararı bilimsel değil, siyasidir
Türkiye'nin hala dünyada en yüksek vaka sayısına sahip dokuzuncu ülke olduğunu ifade eden CHP sözcüsü Faik Öztrak, sağlık çalışanlarının gayretleriyle salgının kontrolde olduğunu ve hastaların tedavisinde belirli bir aşamaya gelindiğini söyledi. Öztrak, bunda toplumun kurallara uyum konusundaki özeninin de büyük katkısı olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Sözlerine hafta sonu Anneler Günü'nün kutlanacağını anımsatarak başlayan Öztrak, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı.

Öztrak, hükümetin Kovid-19 salgınından çıkışa yönelik bazı kararları kamuoyuyla paylaştığını belirtti.

"TÜRKİYE HALA VAKA SAYISINDA 9'UNCU SIRADA"
Türkiye'nin hala dünyada en yüksek vaka sayısına sahip dokuzuncu ülke olduğunu ifade eden Öztrak, sağlık çalışanlarının gayretleriyle salgının kontrolde olduğunu ve hastaların tedavisinde belirli bir aşamaya gelindiğini söyledi. Öztrak, bunda toplumun kurallara uyum konusundaki özeninin de büyük katkısı olduğunu belirtti.

"KAYGI VE UYARILARIMIZDA HAKLI ÇIKTIK"
Öztrak gelen öncü verilerin, daha önce ifade ettikleri kaygı ve uyarılarında haklı olduklarını gösterdiğini söyleyerek "Salgınla mücadelede ikinci raunda iyi başlamadık. Beş gün aranın ardından günlük hasta sayısı 6 Mayıs'ta yeniden iki binli rakamların üzerine çıktı. Dün de bunun etrafında seyrediyordu." diye konuştu. 

"SON AÇIKLAMALARDA BİR BAŞIBOZUKLUK VAR"
Salgından çıkışta ikinci dalgaya neden olmamak için bilimsel gerçeklere riayet ve karar sürecinde şeffaflık gerektiğini kaydeden Öztrak, Bilim Kurulunun yeni uzmanlık ve yetkinliklerle takviye edilmesi gerektiğini dile getirerek "Kurul, çıkış stratejisini artık sektör bazında belirlemelidir. Hatta il bazında belirlemelidir. Ancak son açıklamalara göre bu konuda bir başıbozukluk var." ifadelerini kullandı.

"AVM KARARI BİLİMSEL DEĞİL SİYASİ"
AVM'ler 11 Mayıs'ta açılacak. Sağlık Bakanı'nın 'Bunları biz kapatmadık ki, biz açalım' gibi muğlak ifadelerinden kararın, kurulun yaptığı tavsiyeler arasında olmadığı ortaya çıktı. AVM'lerin açılması kararının bilimsel değil, siyasi olduğunu anladık." Bilim Kurulunun onayından geçmeyen hiçbir kararın alınmaması gerektiğini belirten Öztrak, bu süreçte şeffaflığa da uyulması gerektiğini kaydetti.

"EN AZ 103 İŞÇİMİZ VİRÜSTEN ÖLDÜ"
Hükümetin fabrikalarda çalışan işçileri, sokağa çıkmama tedbirleri kapsamı dışında tuttuğunu anlatan Öztrak, "Şimdi bu siyasi tercihin insani maliyeti netleşmektedir. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin tespitlerine göre, sadece nisanda en az 103 işçimiz virüs nedeniyle yaşamını yitirmiştir. Korona maalesef işçi sınıfımız için ölümcül bir meslek hastalığına dönüşmektedir. Bu hastalığın iş cinayetlerine dönüşmemesi için tedbirler mutlaka sıkılaştırılmalıdır." diye konuştu.

"BU HÜKÜMET 'EL İYİSİ' BİR HÜKÜMET"
Salgından çıkış sürecinde başta yüz maskesi olmak üzere koruyucu malzemeye erişimin kolaylaştırılması gerektiğini ifade eden Öztrak, hükümetin millete beş maskeyi dağıtamadığını, sonunda başa dönerek 55 ülkeye bedava gönderdikleri maskelerin satışına karar verdiğini söyledi. Öztrak, millete bedava maske dağıtan CHP'li belediyelerin ise engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Ataların "El iyisi olacağına ev iyisi ol" diye bir öğüdü bulunduğunu hatırlatan Öztrak, "Bu hükümet el iyisi bir hükümet. Kendi vatandaşı maske beklerken, ABD'ye, İngiltere'ye, İspanya'ya, İtalya'ya uçak dolusu maskeyi bedavaya gönderiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"BU ÇÖKÜNTÜNÜN ALTINDA 83 MİLYON HEP BERABER KALIRIZ"
Aspirin tedavisi, pansuman. Bu da mücadelede atılacak elde kalan barutun boşa gitmesine yol açıyor. Öz güvenini yitirmiş bir yönetim algısını her gün biraz daha pekiştiriyorlar. Napolyon'a atfedilen meşhur bir sözdür: Kılıçla pek çok şey yapabilirsiniz ama üzerine oturamazsınız. Tehditle, kavgayla, sopayla yapılan hiçbir işten hayır gelmez. Piyasaları daha da gerersiniz, panik ve korkuyu beslersiniz. Bunun yaratacağı ekonomik çöküntünün altında da 83 milyon hep beraber kalırız."

Hükümetin yeni bir programı milletin önüne koyması gerektiğini belirten Öztrak, kaynakların milletin aşının ve işinin korunması için kullanılması gerektiğini vurguladı.

"YENİ TRAVMALARA NEDEN OLMAYIN"
CHP'li milletvekillerinin milletin sorunlarını sahada takip etmeye çalıştıklarını, partisinin belediyelerinin tüm imkan ve araçlarını toplumun en kırılgan kesimlerine desteğe kullandıklarını dile getiren Öztrak, bunların, partisinin iktidara ne kadar hazır olduğunu gösterdiğini söyledi.Öztrak, Yükseköğrenim Kurumları Sınavı'nın (YKS) tarihinin 25-26 Temmuz olarak kalması gerektiğini belirterek, zaten zor bir dönemden geçen gençlerde yeni travmalara neden olunmamasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.