CHP'li Öztunç'tan Davutoğlu'na tepki: Kimse kafalarına silah dayamadı

CHP'li Öztunç'tan Davutoğlu'na tepki: Kimse kafalarına silah dayamadı
Davutoğlu'nun en son tercihinin seçime CHP listelerinden girmek olduğuna ilişkin açıklamasına CHP'den yanıt gecikmedi.

CHP listelerinden seçime giren DEVA Partisi 15, Gelecek ve Saadet partileri 10’ar, Demokrat Parti 3 milletvekili çıkarmıştı.

Medyascope’tan Ruşen Çakır’a konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun seçim dönemine ilişkin itirafları gündeme oturdu.

Davutoğlu, en son tercihinin seçime CHP listelerinden girmek olduğunu söyledi.

CHP listelerinden girmeden önce her şeyi denediğini aktaran Davutoğlu, "Üç partiye 'gelin birlikte girelim' dedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm, 'Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez beraber olalım' dedim. Akşener'e de söyledim." dedi.

Seçim döneminde İYİ Parti, DEVA ve Saadet'le de ittifak görüşmeleri de yaptığını ifade eden Davutoğlu, üçlü görüşmeler olmayınca İYİ Parti’yle de konuştuğunu sonra Saadet’le DEVA’yı ikna edebilmek için tekrar konuştuklarını belirtti.

Kısa sürede siyaset gündeminde yer edinen Davutoğlu'nun açıklamalarına CHP'den yanıt gecikmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Meclis'te yaptığı basın toplantısında söz konusu açıklamalara tepki gösterdi.

Öztunç, "Kendi görüşü, saygı duyarız ama girmeseymiş. Kimse Davutoğlu'nu zorla getirip CHP listelerinden aday yapmadı. Kimse kafalarına silah dayayıp 'gelin buradan aday olun' demedi. Girmeselermiş. Seçimler gelecek yine tek başlarına girsinler, boylarının ölçüsünü alsınlar"

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.