CHP'li Tanrıkulu E-Reçetem sistemine Kürtçe'nin eklenmemesini 'kabul edilemez' buldu

CHP'li Tanrıkulu E-Reçetem sistemine Kürtçe'nin eklenmemesini 'kabul edilemez' buldu
CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya E-Reçetem sistemine eklenen 5 dil arasında Kürtçenin olmaması nedeniyle tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde E-Reçetem sistemine 5 dil eklendiğini duyurmuş ve eklenen yeni dillerin İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça olduğunu açıklamıştı.

Söz konusu eklenen dillerin arasına Kürtçe eklenmemesi yeni bir tartışmayı başlattı.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın E-Reçetem paylaşımını alıntılayarak sisteme Kürtçe'nin eklenmemiş olmasını kabul edilemez buldu.

Tanrıkulu, bu durumun yurttaşların sağlık hizmeti almalarında ana dillerinden kaynaklı sorunların görmezden gelinmekte olduğunu söyleyerek Koca'ya "Rusça’nın Arapça’nın olduğu bir sistemde neden Kürtçe yoktur?" sorusunu yöneltti.

Tanrıkulu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Milyonlarca yurttaşımızın ana dili olan #Kürtçe’nin E-REÇETEM sistemine eklenmemiş olması kabul edilemez. Bu durum yurttaşlarımızın sağlık hizmeti almalarında ana dillerinden kaynaklı sorunları görmezden gelmektir. Rusça’nın Arapça’nın olduğu bir sistemde neden Kürtçe yoktur?"

İlgili Haberler

Kaynak:MUSTAFA DOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.