CHP’nin Meclis Başkanı adayı kim olacak? İşte masadaki o isimler…

CHP’nin Meclis Başkanı adayı kim olacak? İşte masadaki o isimler…
TBMM Başkanlığı seçimi için geri sayım başlarken partilerin adayları da netleşiyor. Peki CHP, Meclis Başkanlığı koltuğu için kimi aday gösterecek?

Cansev Temuçin - TBMM’de başkanlık seçimi 7 Haziran 2023 Çarşamba günü yapılacak. Yeni TBMM Başkanı için yapılacak seçim öncesinde partilerin adayları da netleşmeye başladı. İYİ Parti Cihan Paçacı’yı aday gösterirken, AK Parti ve MHP’nin ortak adayı ise Numan Kurtulmuş oldu. TİP ise milletvekili seçilmesine rağmen halen cezaevinde tutuklu bulunan ve tahliye olmayı bekleyen Hatay milletvekili Can Atalay’ı TBMM Başkanlığına aday gösterdi. Partilerin seçimleri bu yönde olurken CHP ise halen adayını açıklamadı. TBMM Başkanlığı için partilerin 6 Haziran 2023 Salı günü saat 23.59’a kadar adaylarını Geçici Başkanlık Divanı’na bildirmeleri gerekiyor. Peki Cumhuriyet Halk Partisi’nin TBMM Başkanlığı için adayı kim olacak? CHP Meclis Başkanlığı seçimlerinde kimi aday gösterecek?

Numan Kurtulmuş CHP'ye gitti

Bugün AK Parti ve MHP’nin ortak adayı olan Numan Kurtulmuş’la bir görüşme yapan CHP Grup Başkanı Özgür Özel seçime dair değerlendirmelerde bulundu. Adaylarını yarın açıklayacaklarını belirten Özel, ikinci tur için Numan Kurtulmuş’u destekleyebileceklerinin sinyalini verdi. Özel, TBMM Başkanlığı için aday göstermeyi düşündükleri isme dair ise bir açıklama yapmadı.

TİP, Can Atalay için başvuru yaptı

Numan Kurtulmuş bugün adaylık başvurusunu yaparken, Can Atalay’ın Meclis başkanlığı için başvurusunu ise TİP milletvekilleri gerçekleştirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda, 7 Haziran Çarşamba günü Meclisin 30. Başkanını seçmek için seçim gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.