"Çifte MTV" hükmü Kongre tarafından kabul edildi. Ek MTV'de ilk ödeme ne zaman?

"Çifte MTV" hükmü Kongre tarafından kabul edildi. Ek MTV'de ilk ödeme ne zaman?
AKP'nin 6 Şubat depreminin etkisini azaltmak için açıkladığı motorlu taşıtlara ek vergi TBMM'de oylandı. Genel Kurul'da kabul edilen yasa tasarısı ile ilave MTV iki eşit parçaya bölünecek.

Ek MTV'nin ilk taksiti, ödemenin ilan edildiği ayı takip eden ayın sonunda ödenir. Bu da ilk taksitin Ağustos ayında ödeneceği anlamına gelmekte.

Ek MTV'nin ikinci ödemesi Kasım ayı sonunda.

Örneğin, bir vergi mükellefi 1 ila 3 yaşında ve 13011 ila 1600 cm blok hacmindeki otomobilinin ilk taksiti Ocak ayında 1846 lira, ikinci taksiti Temmuz ayında 1846 lira ödemesi gerekiyor. bu ay kanunlaşırsa, 1846 Ağustos ayının sonuna kadar 1846 Kasım ayının sonuna kadar, 1846 lira ek ücret ödeyecek.

Yönetmeliğin yayımlandığı tarihte otomobil, otobüs, tır, kamyonet, uçak ve helikopter dahil olmak üzere tüm araçların tescili ve tescili yapılmış olup, tüm araçlar asılacaktır. 31 Aralık 2023 tarihine kadar olan abonelik ve abonelikler MTV kapsamında olacaktır. Ek MTV, 2023 için kümülatif MTV sayısına kadar uygulanacaktır.

d20haber-denizli-motorlu-tasitlar-vergisi-odeme-hbr.jpg


Teklif, ek MTV'den muaf tutulacakların:

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle Maliye ve Maliye Bakanlığı tarafından vergi usul kanunu kapsamında "mücbir sebep" ilan edilen yerlerde; Deprem günü tescil ve tescil edilen araçlar, depremde yıkılan veya ağır veya orta hasarlı bina sahiplerinin araçları, depremde ağır hasar nedeniyle kullanılamaz hale gelen araçlar, eşini veya ilk yakınlarından birini kaybeden mükelleflerin araçları dereceden yakınları deprem nedeniyle.

İlgili Haberler

Kaynak:Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.