Cihangir İslam kimdir? Hakkında neden soruşturma açıldı?

Cihangir İslam kimdir? Hakkında neden soruşturma açıldı?
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam hakkında Twitter'daki paylaşımları sebebiyle Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme” suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca re’sen soruşturma başlatıldı. Peki Cihangir İslam kimdir?

Sosyal medya paylaşımları ile ilgili olarak gerçekleştirilen soruşturmalara Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam'ın da adı eklendi. İslam'ın hakkında Twitter'daki hesabından yazdığı mesajlarla "Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama" ile "suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, İslam hakkında, Twitter'daki paylaşımları nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesindeki "Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama" ile 215. maddesindeki "suçu ve suçluyu övme" suçlarından resen soruşturma açıldığı belirtildi.

cihangir islam
 


Cihangir Twitter hesabından ne yazdı?


cihangir islam twitter

 


CİHANGİR İSLAM KİMDİR?

Saadet Parti İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam nereli? CHP listesinden seçimlere giren Nazır Cihangir İslam’ın hayatI merak ediliyor.Nazır Cihangir İslam 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Saadet Partisi adayı olarak, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Bölgesi, 9'nci sıradan milletvekili olarak Meclis’e girdi.

Fotorğaf: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.