Çin aşısının Türkiye sonuçları açıklandı!

Çin aşısının Türkiye sonuçları açıklandı!
Çinli Sinovac firmasının geliştirdiği "CoronaVac" isimli Kovid-19 aşısının Faz 3 Türkiye sonuçları açıklandı. Aşının genel etkinlik oranının yüzde 83,5, hastanede yatışı engelleme oranının yüzde 100 olduğu anlaşıldı.

Çinli şirket Sinovac tarafından üretilen Kovid-19 aşısının Türkiye sonuçları açıklandı.

Hacettepe Üniversitesi'nden yapılan son dakika açıklamasına göre; Sinovac aşısının Faz 3 denemelerinde genel etkinliği yüzde 83,5; hastanede yatışı engelleme oranı ise yüzde 100 olarak hesaplandı.

BREZİLYA'DA YÜZDE 78, ENDONEZYA'DA YÜZDE 65

Klinik denemeleri Türkiye, Brezilya ve Endonezya'da yürüten aşıya, çok sayıda ülkeden "acil kullanım onayı" verilmişti. Brezilya'da aşı çalışmasını yürüten Butantan Enstitüsü, aşının orta/ağır vakalarda yüzde 78, hafif vakalarda ise yüzde 50 etkinlik oranına sahip olduğunu açıklamıştı. Bu oran Endonezya'da yüzde 65 olarak duyurulmuştu.

MUTASYONLARA KARŞI ETKİLİ

Türkiye'nin de satın aldığı aşının, Güney Afrika ve İngiltere varyantlarında etkili olduğu açıklanmıştı.

ÜRETİM KAPASİTESİ ARTIRILIYOR

Sinovac'ın CEO'su tarafından Global Times'a yapılan açıklamada, yıllık Kovid-19 aşısı üretme kapasitesini artırarak, Haziran'a kadar 2 milyar doza çıkarmayı hedefledikleri belirtildi. Firma daha önce, yılda 1 milyar doz aşı üretebileceğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.