Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Akbelen' için gereğini yapacakmış: 'Buna fırsat veremeyiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Akbelen' için gereğini yapacakmış: 'Buna fırsat veremeyiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Akbelen' için İçişleri Bakanı ile görüştüğü ve gereğinin yapılacağını söylediği ileri sürüldü.

Muğla Milas’taki Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’ye ait kömür madenine karşı çıkan köylüler, 2019’dan bu yana mücadelesini sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu, CHP listelerinden seçilen milletvekillerinin verdiği "Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy Mevkiindeki Akbelen Ormanında yaşanan olaylar hakkında genel görüşme yapılması" önergesini ele almak üzere olağanüstü toplanmış ve söz konusu genel görüşme önergesi AK Parti ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akbelen Elektrik Santrali'ne ilişkin, "Avrupa'nın hiçbir yerinde kömürle üretimin artılmasına karşı çıkılmazken, Türkiye'de ağaç sevgisi adında provokatif eylemler yapılmaktadır." ifadelerini kullanarak yaşam savunucularını 'çevreci görünümlü marjinal' olarak nitelendirmişti.

Konuyla ilgili tartışmalar sürerken Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun aktardığına göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili İçişleri Bakanı ile görüştüğü ve gereğinin yapılacağı dediği öğrenildi.

Söz konusu konuya ilişkin Kahvecioğlu şunları aktardı:

“Akbelen olayı dışarıdan gelenler tarafından provoke ediliyor. Bu provokasyona karşı yeteri kadar tedbir alınmadığı ortada. Müdahalede geç kalındı. Buna fırsat veremeyiz. İçişleri Bakanımla görüştüm gereği yapılacak” dediği öğrenildi.

İlgili Haberler

Kaynak:MUSTAFA DOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.