Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 11 şehit ile ilgili ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 11 şehit ile ilgili ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'te askeri aracın kaza kırıma uğraması sonucu 11 askerin şehit düştüğü, 2 askerin de yaralandığı olay ile ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan, şehit olan askerler için Allah'tan rahmet, yaralı askerler için de acil şifa dileğinde bulundu

Bugün Bitlis'ten Tatvan'a gitmek için havalanan askeri uçağın kaza kırıma uğraması sonucu 11 askerin şehit oduğu, 2 askerin de yaralandığı olay ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamada bulundu.

Twitter hesabından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bingöl’den Tatvan’a gitmekte olan askeri helikopterin Bitlis’te elim bir kazaya uğrayarak düşmesi sonucu 11 vatan evladımız şehit oldu. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kederli ailelerinin ve aziz milletimizin başı sağolsun" dedi.

Genel başkanlardan taziye mesajları

Cumhurbaşkanı'nın yanı sıra muhalefet partileri liderlerinden de taziye mesajları geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olayla ilgili 'Yüreğimiz dağlandı' diyerek şu açıklamada bulundu: "Bitlis’ten gelen acı haberle yüreğimiz dağlandı. Askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Twitter hesabından, "Bingöl’den Tatvan’a gitmek için bugün öğleden sonra kalkış yapan Kara Kuvvetleri’ne ait askeri bir helikopter bir müddet sonra kaza kırıma uğramıştır. Üzülerek ifade etmeliyim ki, 8’inci Kolordu Komutanımız Korgeneral Osman Erbaş’la birlikte dokuz kahramanımız şehit olmuştur. Söz konusu kaza kırımda dört kahramanımız da yaralanmıştır. Milletimizi acıya ve hüzne boğan bu elim hadisede şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan kahramanlarımıza şifalar diliyorum. İnanıyorum ki bu zor günleri de birlik ve kardeşlikle aşacağız. Türk milletinin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, şehitlerimizin ailelerinin ve hepimizin başı sağ olsun diyorum. Rabbim’den niyazım, sabır ve metanetimizi arttırması, böylesi felaketlerden milletimizi ve güvenlik güçlerimizi korumasıdır. Vatan sağ olsun." dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Twitter hesabından, "Bitlis Tatvan'da askerî helikopterin düşmesi sonucu şehit olan kahraman evlatlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." açıklamasında bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da, "Bingöl'den gelen acı haberle yüreğimize ateş düştü. Bingöl'den Tatvan'a gitmekte olan askeri helikopterimizin düşmesi sonucu şehit düşen kahraman evlatlarımızın her birine Allah'tan rahmet diliyor, acılı ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Milletimizin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.