Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gezi Parkı davası'na yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gezi Parkı davası'na yorum
Erdoğan: “Güya ağaç hassasiyetiyle başlayan olaylar devlete ve millete sivil kalkışmaya dönüştü”

Ak Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı davasına ilişkin açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın konuşması şöyle:

 “Güya ağaç hassasiyetiyle başlayan olaylar devlete ve millete sivil kalkışmaya dönüştü” dedi. Erdoğan, Gezi’yle ilgili görüşlerini görüntüler eşliğinde paylaştı. Gezi olayları sırasında yaşananlardan derlenen video salondaki ekranda gösterildi.

Hafıza tazelemek istediğini söyleyen Erdoğan, Gezi olaylarını, ‘askeri darbeler, muhtıralar, terör saldırıları gibi devleti ve milleti hedef alan alçak bir saldırı’ olarak niteleyerek, “Bay Kemal bunları ‘aydınlık gençler’ diye niteledi. Bunlar başta şahsı olmak üzere aldatılmış gençler” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: “Hani Atatürkçüydünüz, adı Atatürk Kültür Merkezi’ne asılan terörist posterleri görmediniz mi? Kimler astı? Bay Kemal işte senin takımın bunlar. Aydınlanmış gençleriniz bunlarsa yandık. Bizim bu vatan için fedai can edecek gençlere ihtiyacımız var.”

Ağaç dikmeye çok önem veren bir iktidarı ağaç katliamı yapmakla suçlayanlara ancak lanet okuyabileceğini ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: “PKK terör örgütünün uzantısı olan biri gelip sahip çıkıyor. Bay Kemal de önünü açıyor. Bu, masum bir ayaklanma hadisesi değildir. Ciddi anlamda Soros türü bazı ülkeleri ayaklandırmak suretiyle yapılan işlerdir. Bunun malum Türkiye ayağı '; adamı hapisteydi. Onu bir manevrayla beraat ettirmeye kalktılar. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.