Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Boris Johnson arasında görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Boris Johnson arasında görüşme
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson'un bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görüşmeyle ilgili olarak; iki lider arasında ticaret, turizm, savunma, tarım, hizmet, yatırım ve koronavirüsle mücadele başta olmak üzere diğer pek çok alanda Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkileri bir adım öteye götürecek adımların ve bölgesel gelişmelerin konuşulduğunu aktardı.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, koronavirüs salgınının gidişatı göz önünde bulundurularak Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'na Türkiye'nin bu yılın ikinci yarısında ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu ve Nisan ayı itibariyle iki ülke arasında turizmin engelsiz ve güvenli bir şekilde başlamasını umduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl 29 Aralık'ta iki ülke arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması ile iki ülke arasında yeni bir dönem açıldığını ve bu kapsamda atılacak adımların iki ülke arasında hedeflenen 20 milyar dolarlık ikili ticaret hacmine ulaşmayı sağlayacağını söyledi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs meselesine de değinerek, Birleşk Krallık'ın meseleyle ilgili olarak son dönemdeki tavrını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti ve adada iki devletli argümanın yeni bölgesel iş birliği fırsatları doğurması açısından herkes için kazan-kazan durumuna yol açacağını aktardı. Erdoğan, Türkiye'nin Kıbrıs'ta olduğu gibi Doğu Akdeniz ve Ege'de yaşanan gelişmelerde de yapıcı tutumunu sürdürdüğünün altını çizerek, Yunanistan'ın kışkırtıcı faaliyet ve söylemlerine rağmen soğukkanlı tavrı ve istikşafi görüşmelere devam etme inancını ve kararlılığını koruduklarını kaydetti.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.