Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkel arasında görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkel arasında görüşme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya şansölyesi Angela Merkel ile videokonferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, ikili ilişkiler ile bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan basın açıklamasına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile videokonferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da hazır bulunduğu görüşmede Türkiye-Almanya ikili ilişkileri ile bölgesel gelişmeler ve konular görüşüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede Şansölye Merkel ile düzenli temas ve diyaloğun sürdürülmesinin büyük önem arz ettiğini ifade ettiği bildirilirken, Türkiye'nin salgınla mücadelesinin kararlı şekilde devam ettiğini, kademeli ve kontrollü normalleşme dönemine geçişin başlatıldığını, aşılama programının da hızla sürdürdüğünü aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca koronavirüste yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte Nisan ayı itibariyle turizmin engelsiz ve güvenli bir şekilde başlatılabileceğine inandığını belirtti.

'Avrupa Birliği mali ve teknik destek vermeli'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki son gelişmelere de değinerek, Suriye'de milyonlarca yardıma ihtiyaç duyan Suriyeliye yardım sağlayan ve fiilen koruyan tek ülkenin Türkiye olduğunu anımsatarak, gönüllü geri dönüşler ile ilgili Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye mali ve teknik destek vermesi gerektiğini ifade etti.

18 Mart Mutabakatının güncellenmesinin gerekiliğine de vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Ege'de yaşanan sorunların çözümüne ilişkin yapıcı tutumunun da devam ettiğini aktardı.

Libya'da yeni hükümetin güvenoyu alarak bir an önce görevine başlamasının önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de siyasi sürecin etkin bir şekilde devam etmesi gerekliliğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.