Cumhurbaşkanı Erdoğan mitinglerden memnun değilmiş: 'Tepkisizlik ve bıkkınlık durumu var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan mitinglerden memnun değilmiş: 'Tepkisizlik ve bıkkınlık durumu var'
Gazeteci Nuray Babacan'ın kulis bilgisine göre cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mitinglerden pek memnun değil.

Gazeteci Nuray Babacan "İstanbul ve Ankara’da son durum: Sessiz kitle, tepkisiz meydanlar" başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mitinglerden pek memnun olmadığı ve tabanın coşkusunu yitirdiği, artık açıklanan vaatlerin, verilen sözlerin vatandaşa ulaşmadığı yorumlarının yapıldığını yazdı.

Son dönemde yapılan AK Parti mitinglerinde genel bir tepkisizlik ve bıkkınlık durumunun olduğunu yazan Babacan, "Kalabalıkların coşkusunu yitirmiş hali, kimilerine göre seçim yorgunluğuna, kimilerine göre de ekonomik krize ve memnuniyetsizliğe bağlanıyor." dedi.

Öte yandan seçimler yaklaşırken İstanbul özelinde çok analiz yapıldığını kaydeden Babacan, büyük şehrin sonucunu etkileyeceği için her ilçenin durumunun tek tek değerlendirildiğini belirtti.
İstanbul’da DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi’nin alacağı oyun yarışın sonucunu belirleyeceğini ifade eden Babacan, AK Parti'de yapılan hesaplara göre eğer DEM yüzde 4’ün üzerinde, YRP yüzde 3’ün altında oy alırsa Kurum’un, tam tersi olursa İmamoğlu’nun kazanma şansı olacağını söyledi.

Babacan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

AKP’de miting meydanlarının pek de iyi olmadığı, kalabalıkların tepkisizliğinin “Seçimlerde farklı bir sonuca” dönüşme endişesi yarattığı konuşuluyor.

İSTANBUL’DA DURUM

Daha önce de belirttiğimiz gibi İstanbul özelinde çok analiz yapılıyor. Büyük şehrin sonucunu etkileyeceği için her ilçenin durumu tek tek değerlendiriliyor. Anketlerde, Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki farkın az olduğu iddia edilirken, servis edilen sonuçlar, partiye yakınlığa göre değişiyor.

İKİ ÖNEMLİ ETKEN

İstanbul’da DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi’nin alacağı oy, yarışın sonucunu belirleyecek. AKP’de yapılan ince hesaplara göre, eğer DEM yüzde 4’ün üzerinde, YRP yüzde 3’ün altında oy alırsa Kurum’un, tam tersi olursa İmamoğlu’nun kazanma şansı olacak.

BAZI İLÇELERDE DURUM

Bu nedenle, ilçe ilçe yapılan analizler önem kazanıyor. İstanbul’da halen AKP’de olan Sancaktepe, Çekmeköy ve Beyoğlu kendileri açısından riskli görünüyor. CHP’nin yönettiği Küçükçekmece’yi bu kez AKP’nin alabileceği iddia ediliyor; aday nedeniyle daha şanslı oldukları yorumu yapılıyor

MİTİNGLER RUHSUZ

Finali seçim meydanlarıyla yapalım. Bundan sonraki süreçte kampanyalarda mitingler ve esnaf ziyaretleri çok daha hızlanacak. Ancak son dönemde yapılan AKP mitinglerinde genel bir tepkisizlik ve bıkkınlık durumu var. Kalabalıkların coşkusunu yitirmiş hali, kimilerine göre seçim yorgunluğuna, kimilerine göre de ekonomik krize ve memnuniyetsizliğe bağlanıyor.

MERAKLI BEKLEYİŞ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da mitinglerden pek memnun olmadığı aktarılan bilgiler arasında. Tabanın coşkusunu yitirdiği, artık açıklanan vaatlerin, verilen sözlerin vatandaşa ulaşmadığı yorumları yapılıyor. Bu tepkisizliğin sandığa nasıl yansıyacağı merak ediliyor. Hep birlikte göreceğiz…

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.