Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı! Tam kapanma var mı? Bayramda yasak kaç gün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı! Tam kapanma var mı? Bayramda yasak kaç gün
Kabine Toplantısı'nın ardından kounşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişinin beklediği ve gündeminde bulunan konulara değindi. Joe Biden'ın sözde Ermeni Soykırımı hakkındaki sözleri, koronavirüs tedbirleri ve kısıtlamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında konuşmak için kameralar karşısına geçti. Erdoğan kabineden ayrılan bakanlarla ilgili olarak başladığı konuşmasında "Bu arkadaşlarımızla ilgili sosyal medyada yürütülen linç kampanyalarını kınıyorum. Gerektiğinde birikimlerinden istifade etmeyi sürdüreceğiz." dedi.


Kıbrıs konusuna da değinen ve Birleşmiş Milletler Toplantısı hakkında konuşan Erdoğan; "Toplantının sonucu ne olursa olsun Kıbrıs Türk kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.


Terölr ile mücadele kapsamında yürütülen operasyonların başarılı olduğunu ve kararlılıkla süreceğini ifade eden Erdoğan şunları söyledi; "Son operasyonda görev alan askerlerimizin alnından öpüyorum. Sınırlarımız ötesinde de herhangi bir terör oluşumuna izin vermeyeceğiz."
 

ABD Başkanı Biden'ın sözde Ermeni soykırımı ile ilgili sözlerine de sert tepki gösteren Erdoğan, "24 Nisan günü yayımladığı mesajda mesnetsiz, haksız ve hakikatlere aykırı ifadeler kullanmıştır. Bizi ziyadesiyle üzdü. Bu işin ortaya çıkarılması tarihçilere bırakılmalıdır, siyasetçilere değil. 24 Nisan’da insani trajedi bakımından hiçbir şey olmamıştır. Arşivlerimiz açık. Bunun için öncülük ettik ancak hala bir cevap alamadık. Ayrıca bunun kararını siyasiler değil tarihçiler versin. Bize karşı peşin hükümlü olan tarihçilere de kapımızı kapatmıyoruz" sözleriyle yaşananları tek tek anlattı.


Koronavirüs tedbirleri ve yasakları

29 Nisan 2021 perşembe akşamı 19:00'dan başlayıp, 17 Mayıs pazartesi 5'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokak kısıtlaması uygulanacaktır.

Üretim imalat, temizlik gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm işyerlerine ara verilecektir.

Yeme içme yerlerinde paket servislerine ara verilecek şartları uyan yerle bu hizmete devam edecektir.

 Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacaktır, Şehirler arası araçlar %50 ile çalışabilecektir.

Konaklama tesislerinde rezervasyonlar, sokağa çıkma kısıtlamaları için teşkil etmeyecektir.

Kamu personeli uzaktan çalışmaya yönlendirilecektir.

Anaokulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek tüm sınavlar ertelenecektir.

İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlılarımız VEFA ekiplerinden destek isteyebileceklerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.