Cumhurbaşkanı Sezer: Ankara'nın başkent oluşunun 97. yılıydı, bu yüzden bütün kurumların ışıkları açıktı

Cumhurbaşkanı Sezer: Ankara'nın başkent oluşunun 97. yılıydı, bu yüzden bütün kurumların ışıkları açıktı
AYM üyesi Engin Yıldırım ve İçişleri Bakanlığı arasında olay olan 'Işıklar yanıyor' polemiğine 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den yanıt geldi. Sezer, "13 Ekim Ankara'nın başkent oluşunun 97. yılıydı, bu yüzden bütün kurumların ışıkları açıktı." dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili yeniden yargılanma kararının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tanınmamasıyla ilgili tartışmalar sürerken, AYM üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım'ın, sosyal medya hesabından AYM binasının fotoğrafını "Işıklar yanıyor" notuyla paylaşması büyük tartışma yarattı.

Konuyla ilgili iktidar ve muhalefet kanadı, yapılan paylaşımın yanlış olduğunu vurgularken sürpriz bir değerlendirme de 10. Cumhurbaşkanı ve eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer'den geldi.

"BU YÜZDEN IŞIKLAR AÇIKTI"

TELE1 canlı yayınında 'ışık polemiğine' ilişkin konuşan Sezer, 13 Ekim tarihinin Ankara'nın başkent oluşunun 97. yılı olduğunu belirterek "Bu yüzden Ankara'da tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ışıkları açıktı" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.