Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Akıl alacak bir şey değil

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Akıl alacak bir şey değil
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir ekonomik çeteler var, bir de yeraltı çeteleri var. Türkiye'yi bu iklimin içine kim soktu? Nereden çıktı bu yeraltı çeteleri? Akıl alacak şey değil. Bir gerçek ortaya çıktı. Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı ortaya çıktı. AK Parti, Millyetçi Hareket Partisi ve yeraltı dünyasının çeteleri" diye konuştu.

CHP Genelş Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Filistin'de yaşanan dramı değerlendirerek, "Dünyada savaşlar olmasın. Çocuklar, insanlar, kadınlar ölmesin. Mescid-i Aksa'da sabah namazından sonra Filistinlilere yapılan saldırı asla kabul edilemez. 300'e yakın insan hayatını kaybetti. İsrail'in yaptığı bir katliamdır. Bütün insanlığa çağrıda bulunmak hepimizin ortak görevidir. Kan gövdeyi götürürken dünyanın demokratları ne yapıyor acaba? Neden bu çatışmayı engellemiyorlar. Filistinliler ne istiyor? İşgal edilmiş topraklarını geri almak istiyorlar. Bağımsız bir devlet olmak istiyorlar. Beni üzen islam dünyasındaki parçalanma. Kendi ülkesinde barıştan söz edip, Filistin'de yapılan katliama sessiz kalan dünya. Filistin'in bağımsız bir devlet olarak ortaya çıkması en büyük arzumuzdur. Üzülerek bir şeyi daha ifade etmek isterim; ihvan endeksli bir dış politika Türkiye'nin bölgedeki saygınlığına çok büyük bir darbe vurdu" dedi.

Hangi vicdan kabul eder?

Konuşmasında iktidarı hedef alan Kılıçdaroğlu, "Şimdi kalkmışlar vatandaştan helallik istiyorlar. Nasıl bir helallik? Kör kuruşa muhtaç ettiğin esnaf sana helallik verecek mi? İşsiz bıraktığın milyonlarca genç sana helallik verecek mi? Yatağa aç giren aç çocukların anne ve babaları sana helallik verecek mi? Pazar artıklarından beslenen yüz binler sana helallik verecek mi? Dükkanı kapalı, aylardır kapalı, icra memuru kapıda bu adam sana helallik verecek mi? Onlar da açıklamalar yaptılar dediler ki; biz hakkımızı helal etmiyoruz. "Sana oy verdik, bizi aç bıraktın, perişan ettin" diyorlar. Hangi vicdan kabul eder bunu?" diye sordu.

Nereden çıktı bu çeteler?

"Benim bu millete bir sözüm var; Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda FETÖ'nün siyasi ayağını çıkaracağım, mafyanın da siyasi ayağını çıkaracağım" diyen Kılıçdaroğlu, "Biz güzel bir dünyada yaşamak istediğimizi söyledik. Kendi ülkemizde de huzur içinde yaşamak istiyoruz. 83 milyonun ödedeği vergilerin büyük bir kısmını alır da beşli çeteye verirsen, bu olmaz diyoruz. Beşli çeteden yakınırken şimdi karşımıza yeraltı dünyasının çeteleri çıkmaya başladı. Nasıl bir devlet yönetimidir bu devlet yönetimi? Bir ekonomik çeteler var, bir de yeraltı çeteleri var. Türkiye'yi bu iklimin içine kim soktu? Nereden çıktı bu yeraltı çeteleri? Akıl alacak şey değil. Bir gerçek ortaya çıktı. Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı ortaya çıktı. AK Parti, Millyetçi Hareket Partisi ve yeraltı dünyasının çeteleri. Meşru bir partinin genel başkanı eğer bir yeraltı dünyasının liderini hapishanede ve hastanede ziyaret edip, onun için özel af çıkarılması için çalışırsa ve onun taleplerine iktidar partisi boyun eğip 'tamam senin için af çıkarıyoruz' derse, bu kişi üçüncü ortak olur mu, olmaz mı? Gücü nereden alıyor yeraltı çeteleri? Siyasi iktidardan alıyorlar" eleştirisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.