'Cumhuriyet' konuşması hedef gösterilmişti: Bakan öğretmenin konuşmasını 'tasvip' etmedi

'Cumhuriyet' konuşması hedef gösterilmişti: Bakan öğretmenin konuşmasını 'tasvip' etmedi
Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhuriyet kutlamaları sırasında yaptığı konuşma nedeniyle önceki gece gözaltına alınıp serbest bırakılan öğretmen için "Gereğini yaparız, mutlaka prosedürü vardır." dedi.

Türk Eğitim Derneği(TED) Antalya Koleji’nde bir kadın edebiyat öğretmeninin, Cumhuriyet kutlamaları sırasında yaptığı konuşma sosyal medyanın gündemine oturmuş ve iktidara yakın isimler tarafından hedef gösterilmişti.

Yapılan konuşma sonrası çekilen görüntülerin ardından öğretmen hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan adli işlem yapıldığı bildirilmişti.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Yüzyılını hedef aldığı, bir eğitim kurumunda siyaset yapıldığı, birlik ve beraberliği zedeleyerek, ayrıştırıcı tutumun sergilendiği şekilde görüşler gerekçe gösterilmişti.

Cumhuriyet kutlamaları sırasında yaptığı konuşma ile hedef olan ve gözaltına alınan öğretmen E.K. çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Bakan Tekin, Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndaki konuşması nedeniyle gözaltına alınan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeninin konuşmasını tasvip edemeyeceklerini belirterek, "Gereğini yaparız, mutlaka prosedürü vardır. Nasıl böyle bir şeyi tasvip edeyim? Bize çocuklar emanet, ona göre davranmalıyız" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber merkezi- Emine Kaşıkcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.