Cumhuriyetin 100. yılında 100 il, 1000 ilçe projesi! Hangi beldeler, ilçe oluyor?

Cumhuriyetin 100. yılında 100 il, 1000 ilçe projesi! Hangi beldeler, ilçe oluyor?
MHP lideri Bahçeli’nin açıklamasının AK Parti tarafından olumlu karşılanmasının ardından başlanan çalışmalar çerçevesinde Türkiye’nin haritası baştan çizilecek!

Cansev Temuçin - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, Cumhuriyetin 100. yılında 100 il ve 1000 ilçe mesajı vermişti. Açıklamanın AK Parti kanadında da olumlu yankılanmasının ardından yasa teklifi için çalışmalara başlandığı iddia edildi. Peki Türkiye’nin yeni il ve ilçeleri hangileri olacak? Hangi ilçeler il olurken, hangi beldeler ilçeye dönüştürülecek?

Türkiye’de 2023 yılı itibarıyla 81 tane il, 922 tane de ilçe bulunuyor. Bahçeli’nin açıklamaları doğrultusunda 100 il sayısına ulaşmak için 19 tane ilçenin il statüsü kazanması, 88 tane beldenin de ilçeye dönüştürülmesi gerekiyor. Bu ilçelerin ve beldelerin il ve ilçeye dönüştürülmesi içinse belli başlı bazı kriterleri karşılamaları gerekiyor.

Nüfus, ulaşım, kentleşme gibi şartları sağlayan bölgeler, Türkiye’nin yeni il ve ilçeleri olmak için listeye alınacak.

Türkiye’de nüfusu en yüksek olan ilçeler arasında yer alan; Alanya, Midyat, Bandırma, İnegöl, Çorlu, Yüksekova, Tarsus, Ünye, Manavgat, Bandırma, Akhisar, Nazilli, Ereğli, Elbistan, Lüleburgaz, Fethiye, Cizre, Kozan, Kahta ilçelerinin il olmaya en yakın bölgeler olduğu öngörülüyor.

Belde statüsünden ilçeye dönüştürülmesi beklenen yerler ise henüz netleşmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.