Damada ihale yağıyor

Damada ihale yağıyor
TOKİ, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yıkılan binaların yeniden yapılması için düzenlediği ihaleleri hep aynı şirketlere vermeye devam ediyor. TOKİ eski Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’in damadı Mücahit Hamza Ekşi’ye bu defa da 1 milyar 800 milyonluk yeni bir ihale verildi. Ekşi’nin şirketi Ahes İnşaat Adıyaman Örenli Mahallesi’nde bin 75 konut yapacak. Şirket geçtiğimiz ay da Örenli’de 999 milyon liralık ihale kazanmıştı

ÖZEL HABER / ERCAN ÖZTÜRK - Toplu Konut İdaresi’nin deprem bölgesinde yaptığı büyük ihalelere her geçen gün yenisi ekleniyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra 10 ilde yapılacak deprem konutları yine bildik şirketlere gitti. TOKİ eski Başkan Yardımcısı, şimdiki Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’in damadı Mücahit Hamza Ekşi’nin şirketi Ahes İnşaat Adıyaman’dan ikinc ihalesini aldı.


6 firma davet edildi

TOKİ, Adıyaman Örenli Mahallesi’nde yapılacak bin 75 konut ve çevre düzenlemesi için 28 Şubat 2023 tarihinde bir ihale düzenledi. Pazarlık usulü yapılan ihalenin yaklaşık maliyeti 1 milyar 870 milyon olarak belirlendi. Geçtiğimiz ay Örenli Mahallesi’nde 999 milyon lira ihale kazanan Ahes İnşaat da ihaleye davet edilen altı firmadan biri oldu. Eski TOKİ Başkan Yardımcısı Özçelik’in damadının şirketinin 1 milyar 812 milyon liralık teklifi ‘en uygun’ teklif olarak kabul edildi. Ahes İnşaat böylece 2 ayda TOKİ’den 2 milyar 812 milyon liralık ihale kazanmış oldu. TOKİ ile Ahes İnşaat 7 Nisan 2023 tarihinde sözleşme yaptı. Depremden hemen sonra yayılan ilk ihalelerden biri Ahes Inşaat’a verildi. Kamu İhale Kurumu’ndaki sözleşmeye göre Adıyaman Merkez Örenli ilçesinde 614 konutluk ihale 3 mart 2023 tarihinde imzalandı. TOKİ ile Ahes İnşaat arasında imzalanan sözleşmeye göre ihalenin bedeli 999 milyon lira olarak belirlendi. Aynı ailenin geçmişte de çok sayıda kamu ihalesi aldığı öğrenildi. İTO kayıtlarına göre şirketin ortaklarından olan Mücahit Hamza'nın, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’in damadı olduğu ortaya çıktı. 

En çok ihale TOKİ’den
Şehir hastaneleri, stadyumlar gibi çok sayıda proje yapan Ahes İnşaat'ın Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AK Partili belediyelerden birçok ihale aldığı görüldü. Firmanın en fazla Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) ihale alması dikkat çekti. Firmanın internet sitesinde “Haberler” bölümünde Eski TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın şirketin Gaziosmanpaşa’da yaptığı bir projeyi ziyaret ettiği görülüyor.

ihale-yagiyor-foto-gom

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.