Davutoğlu 2016'da Erdoğan'a sunduğu raporu açıkladı

Davutoğlu 2016'da Erdoğan'a sunduğu raporu açıkladı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KARAR TV canlı yayınında 2016'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu Başkanlık Sistemi ile ilgili raporun ayrıntılarını paylaştı. Davutoğlu, "Anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu ama bu yöntemin otoriterleşmeyi arttıracağını ifade ettim. 12 Eylül Anayasası Özal’ın başbakan olcağını öngöremedi. 'Anayasalar bir dönem ve bir kişi için yapılmaz. Bu şekilde ele almayın’ dedim" şeklinde konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KARAR TV canlı yayınında 2016'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu Başkanlık Sistemi ile ilgili raporun ayrıntılarını ilk kez paylaştı. Davutoğlu, erken seçim konusunda ise "İpler Bahçeli'nin elinde görünüyor. Türkiye erken seçimsiz 2022'yi göremez. 2 yıl önce seçim yapıldı, erken seçim konuşuluyor. Bu yönetim probleminin göstergesi" değerlendirmesinde bulundu. 'Milli hesaplar'dan yapılan taciz ve tehdit paylaşımlarını da sert sözlerle eleştiren Davutoğlu, "Kadının hukukunu biz koruruz’ demenin vaktidir. Demiyorsanız ortalığı boş bulan densizler topluluğu racon kesmeye başlar" dedi.

“Siyasi Etik Yasası”
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Siyasi Etik Yasası” teklifini destekleyen Davutoğlu, benzer bir yasayı Başbakanlığı döneminde çıkartmaya çalıştığını ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ikna edemediğini söyledi. Siyasi Etik Yasası için, “Siyasi hayatımın en önemli projesiydi” nitelendirmesinde bulunan Davutoğlu, Erdoğan o dönemde “İlçe Başkanı bile bulamazsınız” diyerek yasaya karşı çıktığını belirtti.

"Türkiye'nin erken seçimsiz 2022'yi göremesi zor"
Davutoğlu, “Erken seçim öyle bir şey ki ya hiç bahsini açmayacaksınız ya da seçimi yapacaksınız. Böyle bir beklenti oluştu mu seçim olana kadar yatırımlar erteler ve insanlar ‘ne olacak kaygısı’ duyarlar. Siyasi iktidarın en büyük hatası iki konunun gündemde kalmasına izin vermemesi. Darbe söylentileri ve erken seçim. Türkiye'nin erken seçimsiz 2022'yi göremesi zor” diye konuştu.

2016'da Erdoğan'a sunduğu raporu açıkladı
Davutoğlu, 2016’ın Aralık ayında Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili Erdoğan’a bir rapor verdiğini söyleyerek raporun içeriğini şu sözlerle anlattı:

Raporda Anayasa paketinin sakıncalı olduğunu söyledim. Anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu ama bu yöntemin otoriterleşmeyi arttıracağını ifade ettim. 12 Eylül Anayasası Özal’ın başbakan olcağını öngöremedi. 'Anayasalar bir dönem ve bir kişi için yapılmaz. Bu şekilde ele almayın’ dedim. Kuvvetler ayrılığı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısının seçilmemesi noktasında itirazlarım vardı. Halk tarafından seçilmeyen biri bir dakika bile devleti yönetemez, bunun tartışılır bir tarafı yok. Kararname ile kanun yapımı arasındaki çelişkileri anlattım. Böyle bir çarpıklığın yaşanmaması için elimden geleni yaptım. Sonra da evet oyu verin telkini yapmadığım için ağır eleştirilere maruz kaldım. Partili cumhurbaşkanlığa her zaman karşı çıktım. Partinin de devletin de dokusunu bozdu. Bugün AK Parti için geçerli yarın başka bir parti için geçerli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.