Davutoğlu: Bahçeli korkudan bize saldırıyor

Davutoğlu: Bahçeli korkudan bize saldırıyor
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli'nin kendisini hedef alan sözleri hakkında sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli'nin kendisine 'siyasi artık' dediğini belirten Davutoğlu "Son derece başarısız bir liderdi. Ben siyasete 2009 yılında Bakan olduktan sonra girdim. Bahçeli 20 sene, benden önce 15 sene kadar Genel Başkanlık yaptı. Bahçeli aynaya bakmalı" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli'nin kendisini hedef alan sözleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin son derece başarısız bir lider olduğunu vurgulayan Davutoğlu, MHP liderinin de kendisi için 'siyasi artık' tabirini kullandığı söyledi. 

Bahçeli'nin, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a 'siyasi fosil', kendisine ise 'siyasi artık' denmesine tepki gösteren Davutoğlu şunları kaydetti:

"Bahçeli'nin hedefi şu; ben görüyorum onu, siyasi akıl olarak AK Parti'den daha ileride seyreden bir akıl. Bu konuda da ayrılmadan önce Cumhurbaşkanı'nı uyarmıştım. Bu tür ittifaklarda açık ve net bir ittifak yapılmamışsa, yani koalisyon protokolüne benzer... İttifakın, hükümetin her hatasından Bahçeli bir pay almıyor. Hükümeti istediği zaman suçlayabiliyor. Bahçeli bu konforla şunu yaptı. Bunun neticesini de aldı. 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra MHP’nin oyları düşmüş, Bahçeli MHP kitlesi nezdinde de itibarını kaybetmişti. İYİ Parti'yi doğuracak muhalefet hareketi başlamıştı.

"SAYIN BAHÇELİ GELECEK PARTİSİ'NDEN RAHATSIZ"

Son derece başarısız bir liderdi. Bu arada Bahçeli eğer bir 'siyasi fosil' varsa, bana da 'siyasi artıklar' dedi. Ben siyasete 2009 yılında Bakan olduktan sonra girdim. Bahçeli 20 sene, benden önce 15 sene kadar Genel Başkanlık yaptı. Bahçeli aynaya bakmalı. Bahçeli'nin hesabı şu; Tayyip Erdoğan ve AK parti iktidarın gücünü elinde tutsun ama gerçek gücü ben kullanayım. Onlar yıpransın. Onlardan kaçan oylar, MHP’ye aksın. Bu başarılı da oldu. MHP'nin oyları büyük ölçüde İYİ Parti'ye gitti. Ak Parti'den kaçan oylar ki şu an yüzde 15, 16 civarındadır. 49,5'dan 34'lere düştü. Bahçeli, yeni partilerin çıkmasından, özellikle de Gelecek Partisi'nden rahatsız. Bugün askıda ekmeğin bir sorumlusu Erdoğan ise ikinci sorumlusu Bahçeli'dir."

"OY KAZANMA LÜKSÜ BİTTİ"

"Hem AK Parti’den kaçan oylara bir adres hem de başka partilerin tabanlarında farklı tercih arayanlar için bir adres var o da Gelecek Partisi" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

Gelecek Partisi kurulmamış olsaydı Sayın Bahçeli oturduğu yerde AK Parti’nin oylarını törpüplemeye, kemirmeye, oyları kendisine doğru çekmeye zemin vardı. Sayın Bahçeli’ye buradan söylüyorum, ne yaparsa yapsın oturduğu yerden oy kazanma lüksü bitti.

"KORKUDAN BİZE SALDIRIYOR"

Ya doğru dürüst siyaset yapacak ya da bu oylar bize gelecek. AK Parti ve bugünkü yoksulluğun bir sorumlusu Erdoğan ise ikinci sorumlusu Bahçeli’dir. Eminim önümüzdeki seçimde Sayın Bahçeli’ye oy veren MHP’li samimi seçmen de Gelecek Partisi’ne oy verecek. Ben bundan eminim ve hiç şüphemiz yok. Bahçeli bunun korkusundan bize saldırıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.