Davutoğlu: Bir üniversitenin kapısına kelepçe vurulmasını kabul edemem, yönetim 1970’lerde yaşıyor

Davutoğlu: Bir üniversitenin kapısına kelepçe vurulmasını kabul edemem, yönetim 1970’lerde yaşıyor
Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Türkiye’nin 1990’lı yıllarda yaşanan döneme geri döndüğünü söyledi. Davutoğlu, “Bir üniversitenin kapısına kelepçe vurulmasını kabul edemem” dedi.

Davutoğlu, 2020 yılını değerlendirdiği toplantıda gazetecilerle parti genel merkezinde bir araya geldi. Davutoğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:

Yönetim, 1970’lerde yaşıyor

Türkiye, hem kriz yönetim biçimi, hem de kriz sonrası oluşan dünyayı doğru yorumlasın ve doğru yere otursun. Ancak bir yıl içindeki tabloda 22’inci yüzyıla hazırlanan değil, 1970’lere, 1990’lara dönen bir Türkiye görüyoruz. Şu andaki yönetim 20. Yüzyılda yaşıyor 1970’lerde yaşıyor.

Ne gibi farklılıklar var

Dünya teknolojinin getirdiği imkânlarla insan hakları ve özgürlükler konusunda yepyeni bir gelişim yaşıyor. Türkiye’de ise, özgürlükleri 1970’li yılların mantığı içinde yaşıyoruz. O yılları kaybettiğimiz için AK Parti yasaklara, yoksulluğa karşı çıktı ve 21’inci yüzyıla  taşımak için çıktı. 1990’lı yıllarda hangi eksiklikleri görüyorsak, aynısını bugün günlük hayat içinde görüyoruz. 90’lı yılları aratacak düzeyde insan hakları yaşıyoruz.

Üniversiteye kelepçe

90’lı yıllarda yaşanan yasakların çoğu bugün gündeme geldi. Ülkenin doğusunda güneydoğusunda yaşananlar, başörtüsü tartışmaları, Boğaziçi ve Şehir Üniversiteleri olaylarında gördüğümüzde iktidarın güvenliği tehdit eden özgürlük anlayışı var. Bir üniversitenin
kapısına kelepçe vurulmasını kabul edemem.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.