Davutoğlu: Cumhurbaşkanı filozof kral olsa bile bu sistem yürümez

Davutoğlu: Cumhurbaşkanı filozof kral olsa bile bu sistem yürümez
KARAR TV'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan 'Liderlerle Ekonomi' programının ikincisi ekrana geldi. Ekonomi yönetimi konusunda sert eleştirilerde bulunan Davutoğlu, Turkcell hisselerinin Varlık Fonu'na devrinin yanlış olduğunu, demokrasi ve ekonomide 2001'e geri dönüldüğünü söyledi.

Taha Akyol, Elif Çakır ve İbrahim Kahveci'nin sorularını cevaplayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu çarpıcı açıklamalar yaptı. 

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: 

-Turkcell hisselerinin Varlık Fonu'nun devri doğru bir operasyon değil. Başka bir ülkenin şirketine avantaj sağlıyorsun. Varlık Fonu'nun görevi bu olamaz. Güveni yok eden yabancı yatırımı ürküten bir operasyondur.

-Kimsenin dikkatini çekmeyen büyük bir tehlike var. Her bakanlıkta mini bir başkanlık birimi kurdular. Bunlar bakanlıktan daha güçlü. Cumhurbaşkanı filozof kral olsa bu sistem yürümez.

-Demokrasi ve ekonomide 2001'e geri dönüldü. Müsteşarlıkları kaldırmayın diye  yalvardım. Seçimi kaybeden Bakan yardımcısı yapılıyor. Mesela sınavlar üç kez değişti. Bakanın bundan haberi mi var? Cumhurbaşkanı hükümet sistemi nelere mal oluyor

-Türkiye'de ciddi bir orta sınıf fakirleşmesi var. Öncelikle bu durumu ortadan kaldırmak lazım. Sosyal yardımları kesmeyeceğiz. Yardıma ihtiyacı olanı iş sahibi yapacağız. Bunlar gelirse yardım kesilecek diyorlar. Kesmeyeceğiz.

-Bugünkü Türkiye'nin psikolojisi kazanımları kaybetme korkusu. Bir ülkeyi korku ile yönetebilirsiniz ama korku ile kalkındıramazsınız. Bu yüzden müthiş bir propaganda yürütülüyorlar.

-2016 Haziranında AB liderleri ile o fotoğraf verilmiş olsaydı, o hainler 15 temmuz'da bu darbeye kalkışmazlardı. 'Pelikan'a bakın, o sıralarda bana saldırmaya başlamışlardı.

-110 milyar lira nerede? İhtiyaç akçesi nerede? Bize susun, sadık olun dediler. Biz ülkeye sadık oluruz...

-Gelecek Partisi olarak ekonomi paketinde en çok şeffaflık ilkesine dikkat ettik. Siyasi etik yasasını çıkarmamız nedeni de; kamunun çıkarını sağlamak. Kamu bankasında yakın akrabaların çalıştığını görünce hepsini görevden aldım.

-Ekonomi elitleri ile siyasi elitler arasındaki gizli kapaklı işleri kaldırmak istedim. Bu ilişkilerin şeffaflaşması gerekiyordu. Kamu ile özel sektör arasındaki ilişkiler de şeffaflaşmalıydı. Bu yüzden özellikle torba tekliflere de karşı çıktım.

-Hükümetin programından yolsuzlukla mücadele ve şeffaflık paragrafının kaldırılması için benim gitmem gerekti.

-Ekonomiyi yönetenleri, ekonominin temel kavramlarıyla ilgili sınava soksanız geçemez. Hukuk yoksa ekonomi olmaz. Türkiye'deki problem ekonomi iklimi yok edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.