Davutoğlu'ndan Berberoğlu tepkisi: Kaosa yol açar!

Davutoğlu'ndan Berberoğlu tepkisi: Kaosa yol açar!
AYM'nin ihlal hükmüne rağmen Enis Berberoğlu kararını yok sayan yerel mahkemeye tepki gösteren Davutoğlu "Anayasa Mahkemesi'nin kararı yok saydığınızda, bir başka mahkeme de diğer mahkemelerin kararını yok sayar. Bu kaosa yol açar" dedi.

AYM'nin ihlal hükmüne rağmen Enis Berberoğlu kararını yok sayan yerel mahkemeye tepki gösteren Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu "Anayasa Mahkemesi'nin kararı yok saydığınızda, bir başka mahkeme de diğer mahkemelerin kararını yok sayar. Bu kaosa yol açar" dedi. 

Hür Dava Partisi Genel Başkanı İshak Sağlam ve beraberindeki heyet, Gelecek Partisi Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Davutoğlu ile bir araya geldi.

Ziyaretin ardından Davutoğlu ile Sağlam ortak basın toplantısı düzenledi.

"ANAYASA VE YASA İHLALİ OLMUŞTUR"

Gelecek Partisi, dün akşam da yaptığı yazılı açıklama ile İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Anayasa Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği yeniden yargılama kararını 'yerindelik denetimi kapsamında kaldığı' gerekçesiyle reddetmesine tepki göstermişti.

Yapılan açıklamada, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu kararında gösterdiği gerekçelerin hukuka aykırı olduğunu belirterek "Anayasa ve yasa ihlali oluşmuştur" denilmişti.

BERBEROĞLU DA KARARA İTİRAZ ETTİ

Bu arada İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararını tanımayarak, milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararda direnmesi, İstanbul 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşındı.

Berberoğlu'nun avukatı 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin AYM'nın kararını tanımamasına itiraz ederek, yeniden yargılama istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.