Davutoğlu'ndan sosyal medya yasasına tepki: Özgür düşünceden korkuyorsunuz

Davutoğlu'ndan sosyal medya yasasına tepki: Özgür düşünceden korkuyorsunuz
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, iktidarın sosyal medya yasasını yaşanan çirkinliklerden dolayı değil, özgür düşünceden, özgür basından ve özgür sosyal medyadan korktuğu için çıkarttığını ifade etti.

Ahmet Davutoğlu, “Siz bu yasayı sosyal medyada yaşanan çirkinliklerden dolayı değil, korkularınız dolayısıyla çıkarıyorsunuz. Özgür düşünceden, özgür basından, özgür sosyal medyadan korkuyorsunuz. Ne kadar korkarsanız korkun, toplumsal vicdandan kurtulma şansınız yok!” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, ayrıca “Dün çıkartılan sosyal medya yasası hazırlanışı itibariyle katılımcılıktan ve iyi niyetten uzak, uygulaması konusunda ise her birimizi ciddi tedirginliğe sevk eden unsurlar barındırmaktadır. İktidar bu konuda son derece kötü bir sicile sahiptir. FETÖ için çıkartılan yasaları Türkiye’nin en kaliteli üniversitesini kapatmak için kullananlar, kendi ailelerine, yakınlarına olan sosyal medya saldırılarına hemen hukuki süreci başlatıp başkalarına olan saldırılara gözlerini kapatanlar, yeşil top uygulamasıyla son yılların en vahim sosyal medya uygulamasına imza atanlar ve şeffaflıktan uzak bir toplumsal düzeni savunanların elinde bu yasa, özgürlüklerden uzak ve denetimi baskıya dönüştüren sonuçlar oluşturacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.