Davutoğlu: Terör örgütleriyle mücadeleyi güvenlik alanında yaparız

Davutoğlu: Terör örgütleriyle mücadeleyi güvenlik alanında yaparız
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nu ziyareti sonrası ortak basın toplantısı düzenlendi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"ABD yaptırımlarına karşı hep birlikte ses verdik. Türkiye'ye karşı kim yaptırım kararı açıklarsa bilinsin ki biz onlara karşı omuz omuza veririz.

Bu dönemler siyasi partiler arasındaki görüş alışverişlerinin yoğunlaşması gereken dönemler. MHP talebimizi reddetti. AK Parti yanıt vermedi. Sayın Akşener ve Kılıçdaroğlu ile görüşmeler gerçekleştirmiştik, bugün de Sayın Karamollaoğlu ile görüşme gerçekleştirdik.

"EN KAPSAMLI HAREKATI YAPAN HÜKÜMETİN BAŞBAKANI BENDİM"

Terörle mücadelede en net talimatı veren ve sınır ötesine en kapsamlı harekatı yapan hükümetin başbakanı bendim. Bu bir ilkedir ve taviz söz konusu olmaz. Yarın iktidar olduğumuzda da teröre karşı en sert mücadeleyi veririz, kimse bundan şüphe etmesin.

(HDP'nin kapatılma tartışmalarına ilişkin) Parti kapatma bir yöntem olarak benimsendiğinde sadece o partiyi yönetenler değil, o partiye oy verenler de cezalandırılmış olurlar.

"TERÖRLE MÜCADELEYİ GÜVENLİK ALANINDA YAPARIZ"

Sayın Cumhurbaşkanı da başta olmak üzere geçmiş dönemde Türkiye'de parti kapatmanın tümüyle ortadan kaldırılması için çalışma yapan bir anlayış hakimdi. Biz siyasi partilerle mücadeleyi siyasi alanda, terör örgütleriyle mücadeleyi güvenlik alanında yaparız.

Vatandaşlarımızın oylarının yok sayılması ve parti kapatma ile bir mesafe alınamayacağı, aksine geniş kitlelerin terör örgütlerinin propagandalarına açık hale getirileceği de geçmiş tecrübelerden bilinir.

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA EN ÇABUK ÖRGÜTLENEN PARTİYİZ"

Gelecek Partisi olarak doğu ve güneydoğuda en çabuk örgütlenen parti olmamızın temel sebebi halkımızın haklarına, tercihlerine saygılı olmamız, terörle mücadelede kararlı olmamız ve AK Parti ile HDP arasına sıkışmış geniş kitlelere bir alternatif sunmamızdandır.

Geçmişte terör örgütünün elebaşısını yurt dışında kamplarda ziyaret edip ona çiçek verenler PKK ile olan ilişkilerini tanımlasınlar.

"TERÖRİSTİ TRT'YE ÇIKARANLAR PKK İLE İLİŞKİLERİNİ NETLEŞTİRSİN"

Daha 2019'da sadece bir seçim kazanmak için devletin kırmızı bültenle aradığı bir terör liderlerinden birini TRT'de ağırlayan kimse, ona cevaz veren kimlerse onlar önce PKK ile ilişkilerini tanımlasınlar, netleştirsinler.

Öcalan'dan mektup getirip seçim kazanma yöntemini kim benimsemişse PKK ile ilişkilerini tanımlasınlar. Sayın Erdoğan'dan habersiz o mektup gidemez, Sayın Bahçeli de onu meşru kılmıştır.

"BUNLARIN BİZE PKK HESABI SORMAYA HADLERİ YOK"

Doğu Perinçek PKK'nın en fazla terör eyleminde bulunduğu ve vatandaşlarımızı katlettiği bir dönemde gidip Öcalan'a yurt dışında çiçek vermiş biridir. Bunların bizim karşımıza geçip de PKK hesabı sormaya hadleri, hakları yok. Bizim mazimiz de temizdir.

Gelecek Partisi iktidarında teröre nefes aldırmayız ama hiçbir vatandaşımızın siyasi tercihi dolayısıyla ötekileştirilmesine, dışlanmasına izin vermeyiz. Siyasi mücadeleyi de siyasi alanda yaparız.

"CUMHURBAŞKANI DA BAHÇELİ DE ÇİN KARŞISINDA SESSİZ"

Çin bugün milyonlarca soydaşımızı dininden, Türkçesinden dolayı, sadece "Selamun Aleyküm" dediği için terörist ilan ediyor. Türkiye'de içeride milliyetçilik taslayan Sayın Cumhurbaşkanı da Bahçeli de sessiz.

Çin'in zulmüne sessizler, Çin'in Türkiye'deki sözcülüğünü yapan bir partinin peşine takılmışlar bizim de mazlum kitlelere sessiz kalmamızı bekliyorlar.

"AYLARDIR UYGUR TÜRKLERİ İLE İLGİLİ TEK BİR SÖZ SARF ETMEDİLER"

'Kimsesizlerin sahibi' diye yola çıkan Sayın Cumhurbaşkanı'nın aylardır Uygur Türkleri ile ilgili tek bir söz sarf etmemesinin, Bahçeli'nin niye BM'de 38 ülkenin imza attığı bir metne Türkiye imza atmadı diye hesap sormamasının hesabını da millet onlardan sorar.

Uygur Türklerinin haklı mücadelelerinin sonuna kadar yanındayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.