DEM Parti'den İstanbul kararı

DEM Parti'den İstanbul kararı
Gazeteci İsmail Saymaz, DEM Parti'nin İstanbul, Ankara ve İzmir de dahil olmak üzere büyükşehirlerde aday çıkarma kararı aldığını yazdı.

Yerel seçimlere geri sayım sürerken aday belirlemede son viraja girildi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) MYK'si yerel seçim için aday belirlemek üzere toplandı. Toplantıdan çıkan karara göre DEM Parti'nin İstanbul, Ankara ve İzmir de dahil olmak üzere büyükşehirlerde aday çıkaracağı iddia edildi.

Gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda DEM Parti'nin İstanbul, Ankara ve İzmir de aday çıkarma kararı aldığını ve Antalya’da Kemal Bülbül’ü Bolu’da ise Veli Saçılık’ı aday göstereceğini söyledi. Saymaz, diğer şehirlerin henüz netlik kazanmadığını dile getirdi.

Yarın belli oluyor

DEM Parti Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan, yarınki basın toplantısında İstanbul ve diğer kentlere ilişkin tutumunu açıklayacaklarını duyurdu. Doğan, “Yerel seçim gündemiyle toplanan Merkez Yürütme Kurulu’muz sürüyor. Elbette gündemimizdeki en önemli konulardan biri de İstanbul. Yarın saat 14:00’te İstanbul ve diğer kentlere ilişkin tutumumuzu genel merkezimizde açıklayacağız” dedi.

Başak Demirtaş İstanbul için öne çıkmıştı

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylık çıkışı son günlerde siyasetin önemli gündem maddelerinden biri olmuştu.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in yaptığı açıklamayla Demirtaş'ın adaylık belirsizliği de son bulmuş ve Koçyiğit Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Başak Demirtaş'ın adaylık açıklamasını resmi başvuru niteliğinde olduğunu söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.