Deprem Uzmanı Ercan'dan korkutan açıklama geldi; "Henüz bitmedi!"

Deprem Uzmanı Ercan'dan korkutan açıklama geldi; "Henüz bitmedi!"
Gece ve sabaha karşı Kuşadası Körfezi, Sisam Adası ve İzmir Seferihisar'da meydana gelen depremler, insanları panikletirken Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 4.7 büyüklüğündeki depremin artçı deprem olduğunu ve bölgedeki gerginliğin boşalıncaya dek süreceğini söyledi.

Gece saatlerinde gerçekleşen depremlerin ardından Kuşadası ve İzmir'de panik hakimken Deprem Uzmanı Jeofizik Y. Mühendisi Prof. Dr. Ercan'dan uyarı geldi.

6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM UYARISI

Gece saat 02.37'de 4.7 şiddetindeki depremin 30 Ekim 2020'de Sisam ve İzmir Seferihisar'da yaşanan felaketin artçısı olduğunu kaydeden Ercan, henüz 6.0 ve 5.7 arasındaki artçı depremlerin olmadığını söyledi.

''HASARLI BİNALARA DİKKAT''

30 Ekim'deki yıkıcı depremden sonra hasarlı binalara dikkat çeken Ercan, ''Bugün, 21 Ocak 2021, saat 02.37’de odak konumunda M4,7 büyüklüğünde bir artçı deprem olmuştur. Artçı depremler bu bölgede biriken gerginlik boşalıncaya dek sürecektir. Henüz beklenmekte olan M6,0 ile M5,7 arasındaki artçı depremler olmamıştır. Bu depremler olduğunda ağır yaralı yapılar çok etkilenecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.