Depremde çadır satan eski Kızılay Başkanı'na yeni unvan: Reklamı Kızılay yapacak

Depremde çadır satan eski Kızılay Başkanı'na yeni unvan: Reklamı Kızılay yapacak
Deprem sonrasında çadır sattığı ortaya çıkan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a Kızılay Yönetim Kurulu tarafından ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ unvanı verildi.

Türk Kızılay'ının, deprem sonrasında Ahbap Derneği başta olmak üzere birçok kuruma çadır sattığının ortaya çıkması kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirmiş ve söz konusu olaydan sonra Kızılay'ın kan bağışları kritik hale gelmişti.

Yaşanan olay Kerem Kınık'a yönelik tepkileri artırırken istifa çağrıları da yükselmeye başlamıştı.

İktidar cephesi de yaşanan durumla ilgili tepkilerini ortaya koyarken son olarak Kınık'a yönelik eleştiri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmiş ve ardından Kınık görevinden istifa etmişti.

Depremde çadır satan Kınık'a yeni unvan verildi.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Kızılay Yönetim Kurulu toplantısında, Kızılay’ı holdingleştirip huzur hakkı aldığı için yıllarca eleştirilen ve 12 Mayıs tarihinde istifa etmek zorunda kalan Kerem Kınık ile ilgili bir teklif görüşüldü.

Toplantıda, “Gönüllülük esasına göre çalışmak üzere, Kerem Kınık’a ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ sıfatı verilerek yürüteceği ulusal ve uluslararası faaliyetler kapsamında oluşacak tüm masrafların ilgili yapı bütçelerinden karşılanmasına” maddesi kabul edildi.

Ayrıca bir de “İyilik ve Merhamet Elçisi sıfatının kazandırılması akabinde gerekli iletişim ve tanıtım çalışmalarının Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü’nce yapılmasına” karar verildi.

Kaynak:Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.