DEVA Partisi 'Starbucks' paylaşımını kaldıramadı, biletini kesti

DEVA Partisi 'Starbucks' paylaşımını kaldıramadı, biletini kesti
DEVA Partisi'nin Yenimahalle İlçe Başkanlığı, Starbucks'ta kahve içtiğine yönelik paylaşımda bulunun üyesi hakkında "Bu kişinin parti üyeliğinin iptali için gerekli işlemler başlatılmıştır" dedi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları’nın Gazze Şeridi’nden İsrail’e başlattığı ‘Aksa Tufanı’ saldırısının ardından, İsrail de karşı bir karşı saldırı başlatmıştı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 42. gününde şiddetlenerek devam ediyor. Buna yönelik protestolar sürerken ABD merkezli kahve zinciri Starbucks, eylemlerin hedefi oluyor. Son olarak DEVA Partisi üyesi Merve Demir sosyal medya hesabından Starbucks kahvesi içtiğine ilişkin bir fotoğraf paylaşması olay oldu.

Demir'in paylaşımında "Orta Doğulu dağ ayılarına tepki olarak profil fotoğrafımı değiştirdim. Bundan sonra Starbucks kırmızı çizgim hadi" ifadelerine yer verdi ve bunun üzerine DEVA Partisi'nin Yenimahalle İlçe Başkanlığı harekete geçti. Yapılan açıklamada DEVA Partisi'nin üyesi hakkında parti üyeliğinin iptali için gerekli işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

Parti tarafından yapılan paylaşımda "Aşağıda paylaşımları bulunan Merve Demir adlı kişinin yaptığı paylaşımlar kendi düşünceleridir. Partimizin ve İlçe Teşkilatımızın görüşlerini yansıtmamaktadır. Bu kişinin parti üyeliğinin iptali için gerekli işlemler başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Merve Demir ise 'parti üyeliğinin iptali' kararına yönelik "Boykot ürünlerini desteklemediğim için beni İsrail destekçisi olmakla itham edemezsiniz" diyerek şu açıklamayı paylaştı:

‘‘Faşist İslamcı cenahın beni linçlemesi umrumda bile değil. Ama DEVA ailemin bana sahip çıkmayışı ve parti tüzüğüne aykırı hareket edişleriyle mücadele edeceğim. Boykot ürünlerini desteklemediğim için beni İsrail destekçisi olmakla itham edemezsiniz’’

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.