Devlet Bahçeli: Teröristleri aklıyorlar!

Devlet Bahçeli: Teröristleri aklıyorlar!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, CHP ve İYİ Parti'nin İstiklal Caddesi saldırısından sonraki tutumuna tepki göstererek "Teröristleri aklama çabasındalar" dedi

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Haklı ve tarihi mücadelemizde kesinlikle gevşemeyeceğiz. Duyanlar duymayanlara anlatsın, MHP algı oyunlarını bozarak geliyor, iftira düzeneklerini yıkarak geliyor” dedi. “İhanet bir hak değildir, suç işlemek bir hak değildir, insan öldürmek bir hak değildir” diyen Bahçeli, “Bunların hepsi hukukun direkt konusudur. Terör bir hak değildir, ağır bir insanlık suçudur. Sözde büyük Kürdistan'ın kurulması bu çürümüşlere göre bir hak mıdır? Yoksa bir hayasızlık mıdır? ABD'nin 10 Kasım'da Litvanya'da hedef ülkelerin muhaliflerini aynı potada buluşturması, Enes Kanter isimli tescilli teröristin oraya katılması, Cumhurbaşkanımızın hakaretlere maruz kalması bir hak mıdır? İstiklal Caddesi'nde bombayla bebek arabası devirmek, 6 insanımızı katletmek bir hakkın konusu mudur yoksa şerefsizliğin mi göstergesidir. Sözde yorumculara, uzmanlara, aydınım diye ortalıkta gezinip nefesimizi kesmeye odaklanmış şarlatanlara hangi zeminde dayanmak mümkündür?” diye sordu. 


Tarihi bir hesaplaşma

Konuşmasında HDP'ye yüklenen Bahçeli, “Türk milleti hakkını yedirmeyecektir. Eğer hain emellerin hak söylemlerinin altında kalırsak önce şerefimizden sonra vatanımızdan mahrum kalacağımız bir tarih gerçeğidir. Terörle mücadele hakkımızdır, tek bir teröristin yaşamasına dahi göz yumamayız. Tarihi bir hesaplaşmanın içindeyiz. Pençe-Kılıç harekatı Türk milletinin hukuki ve meşru bir hakkıdır. Bu harekatın durdurulmasıyla ilgili çağrı yapan HDP, TBMM'ye sızmış düşman bakiyesidir. HDP, Türk siyasetine tuzaklanmış zaman ayarlı bir bombadır. Bu bomba ya bombacıların elinde patlayacak, ya da patlatılacaktır. İlle de siyaset yapacağız diyorlarsa tek yumurta ikizleri CHP'ye, nasıl olsa tıynetleri aynıdır. Buradan baktığımızda CHP'yi HDP'den, HDP'yi de CHP'den ayrı tutmamız hayal ötesi bir durumdur” dedi. 


HDP'den ne farkı var?

“HDP ile iş tutup aynı gayeler altında toplanan herkes bu sözümün ortağıdır” diyen Bahçeli, “Kanlı saldırının 2023 seçimleri için siyasi bir mahiyet taşıdığını iddia eden bu milletin evladı olamazlar, al bayrağın gölgesinde duramazlar. CHP'nin bazı yöneticilerine bakıldığında İstiklal Caddesi'nde bomba patlatan teröristleri aklama çabası içinde oldukları görülecektir. İP'in bazı yöneticilerine baktığınızda aynı tavır içinde oldukları görülecektir. Bu iki partinin HDP'den ne farkı vardır. Bir CHP'li çıkıp 'Teröristin PKK üyeliği şüpheli' diyebiliyor. Zillet İttifakının teröristlere avukatlık yapması utanç verici bir alçalmadır. Teröriste tek bir şey söyleyemeyen CHP'lilerin HDP ile el ele tutuşup İçişleri Bakanımıza saldırmaları siyasi namus ve milli onur yokluğunun apaçık işaretidir. İçişleri Bakanımıza alçak diyen, kale duvarlarını yıkmak için dinamit görevi yapan terörist sevicilerin topu aşağıların aşağısıdır, alçaktır, namerttir” ifadelerini kullandı. 


Esad ile de görüşülmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yle görüşmesine de değinen Bahçeli, “Bu temas doğru bir temastır, bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır. Türkiye’nin Mısır, Suriye ve Irak’la tarihten gelen çok güçlü bağları vardır ve bilinmektedir. Biz doğrudan ikili görüşmeleri başlatamazsak bozguncular aramızı iyice açacaklardır” dedi. 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.