Devlet personelinde tasarruf! O sayı aynı kalacak

Devlet personelinde tasarruf! O sayı aynı kalacak
TESK Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamalarla tasarruf uygulayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur devlet kadrolarına alınması muhtemel personel sayısının değişmeyeceğini vurguladı. Daha önce 3 milyon 390 bin 739 kişinin çalıştığı kadrolara sadece emekli sayısındaki kontenjan kadar alım yapılacak.

Sözcü'nün haberine göre bölüm bölüm kamuda çalışan personel sayısı;

Memur: 2 MİLYON 713 BİN 707

KİT ve Özel Kanuna Tabi Kurumlar: 144 BİN 138

Mahalli İdareler : 228 BİN 447

Özel Hükümlere Tabi ve Askeri Personel Sayısı: 304 BİN 446 KİŞİ

TOPLAM: 3 .390 BİN 738 KİŞİ

TASARRUF TEDBİRİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ
Kamuda çalışan personellerin emekli olanlar kadar personel alacağını söyleyen Erdoğan,” Cari harcamalar konusunda araçlardan binalara ve personele kadar geniş bir tasarruf tedbirini hayata geçiriyoruz. Kamuda kullanılan araçları hem sayı olarak hem nitelik olarak sınırlandırıyorum.” ifadelerini kullandı.

YENİDEN DEĞERLENDİRDİK
Erdoğan konuşmasının devamında, “Yine kirada bulunan birçok kuruluşları, tüm binaları yeniden değerlendirdik. Planlaması yapıldı ve bundan böyle kiracı olunan yerlerin hemen hemen tamamına yakınından çıkmak suretiyle gerçekleştireceğiz ve tasarrufta bulunacağız. Personel alımında da dikkatli davranıyoruz. Şu kadar kişi emekli oldu tamam şu kadar kişi alabiliriz. Ama daha fazlasını almayacağız. Böylece kamu harcamalarında yüksek olan en yüksek tasarrufu gerçekleştirerek. Bütçe dengesine katkıda bulunacağız. Yani israf ekonomisi değil üretim ve verim ekonomisine geçiyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.