Dezenformasyon ciddi bir tehdittir

Dezenformasyon ciddi bir tehdittir
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Çevre söz konusu olduğunda dezenformasyonun ciddi bir tehdittir" dedi

Anadolu Ajansı Çevre Forumu, Bakırköy'deki bir otelde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan foruma gönderdiği video mesajla katıldı. Forumda düzenlenen oturumların ardından, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da video mesaj gönderdi. Fahrettin Altun, gönderdiği video mesajda, Türkiye'nin son 20 yılda çevrenin korunması noktasında olağanüstü ilerleme kaydedildiğine dikkat çekti. Altun, “Türkiye son 20 yılda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çevrenin korunması noktasında olağanüstü ilerleme kaydetmiştir. Dikilen milyarlarca ağacın yanı sıra, kamuoyunda farkındalık oluşturmak ve geri dönüşümü teşvik etmek için ülkemiz Sıfır Atık girişimini başlatmıştır. Son olarak, geçen yıl Paris İklim Anlaşması'nı onaylayan Türkiye, öngörülen süre içerisinde karbon nötr olma kararlılığını sürdürmektedir. Ne yazık ki, bazı hükümet ve grupların kendi gündemlerini uygulamak için çevresel kaygıları nasıl kullanmaya çalıştıklarına defaatle şahitlik ettik" dedi.


Çevreyi bahane ettiler

Çevre söz konusu olduğunda dezenformasyonun ciddi bir tehdit olduğunu vurgulayan Altun, “Bundan yaklaşık on yıl önce yabancı devletler tarafından desteklenen bazı radikal gruplar, Türkiye'de demokratik seçimle başa gelen hükümetimizi devirmek için çevreyi bahane olarak kullanmaya yeltendiler. Sosyal medyada kolluk kuvvetlerine, kamu ve özel mülkiyete ve Türkiye'nin muhafazakar vatandaşlarına karşı şiddeti kışkırtmak için tamamen yanlış bir anlatı yaydılar. Kamu düzenini koruma girişimleri hakkında dezenformasyon yaptılar. Bu yıkıcı faaliyetler, çevrenin korunmasını teşvik etme kisvesi altında gerçekleştirildi. Bu nedenle kamuoyunu sorumlu ve doğru bir şekilde bilgilendirmek birinci önceliğimizdir" diye konuştu.

DHA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.