Dijital Tarım Pazarı'na 9 binden fazla çiftçi kaydoldu

Dijital Tarım Pazarı'na 9 binden fazla çiftçi kaydoldu
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) ile küçük işletmeci ve sermaye sahiplerinin aynı ortamda, eşit haklarla buluşacaklarını belirterek, "Lansmandan bu yana sisteme 9 binden fazla çiftçimiz kaydoldu" dedi.

Bakan Pakdemirli, Adana tarım orman sektör temsilcileri ile videokonferans yöntemiyle bir araya geldi. Burada konuşan Pakdemirli, pandemi sürecinde gıda arzı bakımından problem yaşamadıklarını anımsatarak, bunun 18 yılda sağlanan güçlü tarım ve orman altyapısı sayesinde olduğunu söyledi. Pakdemirli, "2018 yılında çiftçimize 14,5 milyar lira tarımsal destek veriyorken, 2019'da bu rakam 16,1 milyar liraya çıktı. 2020 yılında desteklerimizi, toplamda yüzde 52 artışla 22 milyar liraya çıkardık" dedi.

'SİSTEME BİR AN ÖNCE DAHİL OLMANIZI İSTİYORUM'
Adanalı çiftçilerinden DİTAP'a dahil olmalarını isteyen Bakan Pakdemirli, DİTAP'la küçük işletmeci ve sermaye sahiplerinin aynı ortamda, eşit haklarla buluşacağını kaydetti. Pakdemirli, "Lansmandan bu yana sisteme 9 binden fazla çiftçimiz kaydoldu. Sizden de DİTAP ile ilgili gelişmeleri yakından takip edip, sisteme bir an önce dahil olmanızı istiyorum. Ayrıca lansmanını yaptığımız ve ilk dersini benim verdiğim Tarım Orman Akademisi'ni de siz değerli çiftçilerimize, üreticilerimize ve bütün paydaşlarımızın ilgisine sunduk. Çok istifade edeceğinizi düşünüyor, sizleri de derslerimize bekliyorum" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.