Diyanet, 19 Mayıs’ı Atatürk’süz andı!

Diyanet, 19 Mayıs’ı Atatürk’süz andı!
Diyanet İşleri Başkanlığı 19 Mayıs’a denk gelen hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha yer vermedi.

Cansev Temuçin - Resmi bayramlara denk gelen cuma günlerinde paylaştığı hutbede, Mustafa Kemal Atatürk’ün adını sekiz yıldır geçirmeyen Diyanet, 19 Mayıs 2023’te de geleneğini bozmadı!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda yayınladığı cuma hutbesinde Atatürk'ün adı anılmadı.

İşte o hutbe!

Diyanet’in hutbesinde “Geçmişten günümüze milli ve manevi değerlerimizi gençliğimize aktarmada önderlik yapmış şanlı ecdadımızı, dinimiz, devletimiz, milletimiz ve mukaddesatımız uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran, rahmet ve minnetle yâd ediyorum” ifadelerine yer verildi.

81 ildeki camilerde okutulan “Gençlerimiz milli ve manevi değerlerimizin emanetçisidir” başlıklı hutbede, “Sen, İslam'ın kıymetli bir neferisin. Devletimizin ve milletimizin umudusun. Milli ve manevi değerlerimizin emanetçisi sensin. Tarihin akışını değiştiren ecdadımızın emaneti senin omuzlarındadır. Allah'a imanı, aileye sadakati, milletimize hizmeti, insanlığa faydalı olmayı kendine düstur edinen bir gençlik yetiştirmek ortak vazifemizdir” sözleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.