Diyanet'ten maaş açıklaması: Faizsiz kurumlar aracılığıyla ödemeye başladık

Diyanet'ten maaş açıklaması: Faizsiz kurumlar aracılığıyla ödemeye başladık
Diyanet İşleri Başkanlığı, din görevlilerinin maaşlarını faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödemeye başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın öncülüğünde faizle mücadele kapsamında personel maaşlarının faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödenmesine yönelik çalışma tamamlandı.

Bu kapsamda, ilk etapta kurum maaş ödeme protokolleri sona eren merkez ve bazı taşra teşkilatlarındaki personelin maaşları, faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödenmeye başlandı.

İl müftülükleri, halen devam eden kurum maaş ödeme protokollerinin sona ermesinin ardından maaş ve ücretlerin hangi kurum aracılığıyla ödeneceğine karar vermesiyle birlikte 150 bini aşkın din görevlisi maaşlarını faizsiz finans kurumları üzerinden alacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başkanlığın manevi ve ahlaki konularda topluma rehber olma misyonuna sahip olduğunu belirtti. 

ALİ ERBAŞ'TAN PAYLAŞIM
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"İslamın haram kıldığı ve haksız kazanca yol açarak büyük bir sömürü aracı olan faizle mücadele noktasında, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak personelimizin maaşlarını faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödemeye başladık. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.