Doğu Perinçek suçluyu buldu: 'Galatasaray ve Fenerbahçe emperyalistlere alet oldu'

Doğu Perinçek suçluyu buldu: 'Galatasaray ve Fenerbahçe emperyalistlere alet oldu'
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten yaşanan Süper Kupa krizine ilişkin yorum geldi. Perinçek açıklamasında Suudi Arabistan'a destek çıktı, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi hedef aldı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park Stadyumu'nda gerçekleşmesi beklenen Süper Kupa finalinde yaşanan kriz maçın seyrini değiştirdi. Suudi yetkililerin iki takımın 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ile Atatürk fotoğrafına, tişörte ve İstiklal Marşı'na izin vermemesi takımların maça çıkmama kararı almasıyla sonuçlandı. Yaşanan gelişmelerin ardından iki kulüp ve TFF ortak açıklama yaparak '2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle' ileri bir tarihe ertelendiği açıkladı.

Süper Kupa krizinde konuya ilişkin tepkiler sürerken Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek sorumluyu Galatasaray ve Fenerbahçe'de buldu. Perinçek "Türk takımlarına Suudi Arabistan'da yakışan Filistin dayanışmasıdır. Galatasaray ve Fenerbahçe sahaya ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı mücadele pankartlarıyla çıkmalıydı. O zaman Arap halkıyla yürek yüreğe birleşirlerdi." dedi.

Perinçek sosyal medya hesabından şunları söyledi:

Galatasaray ve Fenerbahçe neden Almanya'ya veya Fransa'ya giderken Atatürkçü değiller de tam Suudi Arabistan, Çin ve İran'la iyi ilişkilere yönelince Atatürkçü kesildiler?

Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimlerini Türkiye'de Atatürkçü mevziilerde görmüyoruz. Suudi Arabistan'da birden Atatürkçü kesildiler. Onları yönlendiren var.

Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimleri Türk milletiyle Arap ülkelerinin arasını açmak isteyen emperyalistlere alet oldular. Olayı iyi anlayalım.

Her ülkenin egemenliği var. Her ülkenin hukuku var. Suudi Arabistan'da maç yapmayı kabul ettiğinize göre, o ülkenin egemenliğine ve hukukuna saygı göstereceksiniz. ABD ve İsrail'in dolduruşuna gelmeyeceksiniz.

ABD emperyalizmine, Avrupa emperyalizmine, İsrail siyonizmine karşı Atatürkçü mevziide olmayanlar, Araplara karşı birden Atatürkçü kesildiler. Mustafa Kemal, Batı emperyalizmine karşı savaşın kahramanıdır ve Arap ülkelerinin ve halklarının dostudur."

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN YANIT

Perinçek'in söz konusu bu sözlerine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan da yanıt gecikmedi. Perinçek'e sert yanıt veren Özdağ, "Recep abine destek için ne yapacağını şaşırdın. Ne Fenerbahçe ne Galatasaray senden Atatürkçülük dersi almaz." dedi.

Özdağ "Doğu Perinçek, mide bulandırma konusunda özel bir eğitim almışsın. Çok başarılısın. Sus artık sus. Suudi Arabistan Aramco ile ne Filistin dayanışması. Recep abine destek için ne yapacağını şaşırdın. Ne Fenerbahçe ne Galatasaray senden Atatürkçülük dersi almaz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.