Doğu Perinçek'ten aşı açıklaması: Şaka yaptım

Doğu Perinçek'ten aşı açıklaması: Şaka yaptım
Katıldığı programda Çin değil ABD aşısı yaptıracağını söyleyen Twitter'dan da “Amerikan aşısı olacağım. Böylece bana yönelen saldırılar kesilecek” diye espri yapan Doğu Perinçek “Şaka yaptım. Bana, Atlantik cephesinden, ABD ve İsrail merkezli o kadar çok hücum var ki bunları defetmek için bir yol buldum. ‘Beni sevsinler, artık hücum etmesinler’ diye bunu söyledim" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk'te katıldığı programda "Çin aşısı olacak mısınız?” sorusunu “Ben de Amerikan aşısı olayım diyorum” diye yanıt verdikten sonra Twitter hesabından da “Amerikan aşısı olacağım. Böylece bana yönelen saldırılar kesilecek” mesajını paylaştı.

Hürriyet’e konuşan Doğu Perinçek “Gerçekten Amerikan aşısı mı olacaksınız?” sorusunu şöyle yanıtladı.

“Şaka tabii bu. Bana, Atlantik cephesinden, ABD ve İsrail merkezli o kadar çok hücum var ki bunları defetmek için bir yol buldum. ‘Beni sevsinler, artık hücum etmesinler’ diye bunu söyledim. Tümüyle bireysel bir çözüm ürettim kendimce, ‘Bana Amerikancı cepheden gelen saldırılara karşı kalkan olarak Amerikan aşısı olacağım’ diye. Şaka tabii bu. Orada, muhakemesini, sağduyusunu kaybetmiş bir sözde kamuoyu var. Atlantikten gelen rüzgarlara kendini kuru yaprak misali kaptırmış olanlara bir eleştiri ve dokundurma yaptım."

Perinçek, Çin aşısını överken ABD aşısı yüzünden ölenlerin olduğunu ileri sürdü: “Aslında Çin aşısının Pasteur geleneğinden gelen klasik ve güvenilir bir aşı olduğunu biliyoruz. Çin aşısının Türkiye’ye ithali için gerekli çalışmaların da içindeyim. Sayın Sağlık Bakanımızla da bu konuda sürekli görüşme ve danışma halindeyiz. Elimden geleni de yapıyorum. Çin aşısı Türkiye için gereklidir. Amerikan aşısının sağlık açısından çok isabetli olmadığını da biliyorum. O aşıdan olan hemşirelerden hayatlarını kaybedenler oldu. Amerika her alanda olduğu gibi, teknolojide de sağlık alanında da iflas etti.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.