Doktor Erdinç Şahin'in ölümü Meclis gündemine taşındı

Doktor Erdinç Şahin'in ölümü Meclis gündemine taşındı
CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, koronavirüsü tedavisi gördüğü sırada ölen aile hekimi Erdinç Şahin’in ölümünü Meclis gündemine taşıdı. PCR testi negatif çıkan ancak bilgisayarlı tomografisi ve klinik bulguları Covid-19 olan Şahin’in ölümüne ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması talebiyle Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verildi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Silifke’de aile hekimi olarak görev yapan Dr. Erdinç Şahin’in korona virüsü tedavisi görürken ölmesinin ardından cenazesinin otopsi gerekçesiyle İstanbul’a gönderilmesinin kuşku yarattığını kaydetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Gökçel, “Ölüm sebebinin korona olup olmadığını anlamak için meftanın İstanbul’a gönderilmesi dışında bir yöntem yok muydu?” diyerek, otopsinin Mersin’de yapılmamasının gerekçesini sordu.

‘TEST NEGATİF, BULGULAR POZİTİF’

Korona virüsü tedavisi görürken hayatını kaybeden Dr. Erdinç Şahin’in PCR testinin iki kere negatif çıkmasına rağmen tüm klinik bulgularının ve bilgisayarlı tomografi sonucunun Covid-19 olduğuna dikkat çeken Gökçel, “Ancak Dr. Şahin’in ölüm raporunda ölüm şekli ‘Bulaşıcı Hastalık – doğal ölüm’ olarak işaretlenmiş, ölüm nedeni kısmında ise ‘Viral Pnömoni’ yazılmıştır” diyerek, Şahin’in ölümü ve ardından gelişen olayların kuşkuları artırdığına işaret etti.

Cengiz Gökçel, Sağlık Bakanı Koca’dan Doktor Erdinç Şahin’in ölümü ve korona virüsü salgını hakkında şu soruların yanıtını istedi:

– Dr. Erdinç Şahin’in cenazesinin otopsi gerekçe gösterilerek apar topar İstanbul’a gönderilmesinin sebebi nedir? Üniversite ve şehir hastanesi olmasına rağmen otopsinin Mersin’de yapılmamasının gerekçesi nedir?

– Covid-19 algoritmasına göre tedavisi ve ilaç temini Bakanlığınız tarafından yapılan, Dr. Erdinç Şahin’in ölüm sebebi nedir?

– Yayınladığınız 23 Nisan 2020 tarihli korona virüsü tablosunda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Dr. Erdinç Şahin dâhil midir?

– PCR test sonucu negatif olduğu halde bulguları Covid-19 olan ve buna göre tedavi gören kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir? Bu kişiler günlük korona virüsü tablosuna dâhil edilmişler midir?

-Her gün açıkladığınız korona virüsü tablosuna, PCR test sonucu negatif çıkmasına karşın bulguları Covid-19 olan ve yoğun bakımda olan hastaları dâhil etmekte misiniz?

– Test sonucu negatif çıkmasına karşın Covid-19 tedavisi gören kaç vatandaşımız vardır?

– 10 Aralık 2019’dan bu yana, ülkemizde “Viral Pnömoni” nedeniyle hayatını kaybeden kaç kişi bulunmaktadır? Bu kişilerin kaçına PCR testi uygulanmış, kaçının test sonucu pozitif çıkmıştır?

– Yıllar ve aylar ayrı ayrı belirtilmek üzere, son 10 yılda Ocak-Şubat-Mart-Nisan aylarında “Viral Pnömoni” nedeniyle kaç kişi hayatını kaybetmiştir?” ANKA

    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.