DSÖ uyardı: Hayatlarımıza devam etmenin yollarını bulmak zorundayız

DSÖ uyardı: Hayatlarımıza devam etmenin yollarını bulmak zorundayız
Dünya Sağlık Örgütü temsilcisi Dr. David Nabarro, başarılı bir aşının bulunmasının garanti olmadığını belirterek "Her virüse karşı illa ki güvenli ve etkili bir aşı geliştirilemiyor. Bazı virüsler, aşı geliştirilmesi konusunda çok ama çok zorlu" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) temsilcisi İngiliz Dr. David Nabarro, başarılı bir aşının bulunmasının garanti olmadığını belirterek "Her virüse karşı illa ki güvenli ve etkili bir aşı geliştirilemiyor. Bazı virüsler, aşı geliştirilmesi konusunda çok ama çok zorlu" açıklaması yaptı.

"Hayatlarımıza devam etmenin yollarını bulmak zorundayız"
İngiliz gazetesi The Observer'e konuşan Nabarro "Her virüse karşı illa ki güvenli ve etkili bir aşı geliştirilemiyor. Bazı virüsler, aşı geliştirilmesi konusunda çok ama çok zorlu. Dolayısıyla öngörülebilir bir gelecekte, bu virüs sabit bir tehdit oluştururken, hayatlarımıza devam etmenin yollarını bulmak zorundayız" dedi

"Yaşlıların korunması gerekecek"
Nabarro şöyle devam etti: Bu durum, hastalığın belirtilerini gösterenleri ve onlar temas ettiği kişileri izole etmek anlamına geliyor. Yaşlıların korunması gerekecek. Hastanelerin, vakalara bakma kapasitesi garanti edilmeli. Bizim için yeni normal bu olacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.