Düğün salonları ne zaman açılacak?

Düğün salonları ne zaman açılacak?
Tüm Düğün Salonları Etkinlik ve Organizasyon İşletmecileri Federasyonu Başkan Vekilli Aykut Çepni, "Şuan bu kararlar ve düğün salonlarında yaşanan belirsizlik nedeniyle evlenecek olan gençler düğün tarihi alamıyor. Düğün yapacak olanlar pandemi öncesi salonları 3-4 ay önceden tutuyorlardı." diye konuştu.

Çepni, "Şehirlerimiz 1 Mart itibari ile kırmızı, turuncu, yeşil ve mavi renklerle kategoriye ayrılarak, bu renklere göre tedbirlerin esnetilmesi kararı alındı. Mavi, yeşil ve turuncu renklere giren şehirlerde tedbirler kısmi olarak esnetilirken, çok yüksek riskli olan kırmızı bölgelerde ise tedbirlerin devamı kararlaştırıldı. Bu kararlar ile düğün salonlarının da yüzde 50 oranında kapasite ile hizmet vermesi kararlaştırıldı. Şuan bu kararlar ve düğün salonlarında yaşanan belirsizlik nedeniyle evlenecek olan gençler düğün tarihi alamıyor. Düğün yapacak olanlar pandemi öncesi salonları 3-4 ay önceden tutuyorlardı. Şimdi yaşanan bu belirsizlik yüzünden rezervasyon yaptırmıyorlar, son dakikaya bırakıyorlar. Bu belirsizliğin biran evvel kaldırılması gerekiyor" şeklinde açıklama yaptı.

"150 bin iş yeri olumsuz etkilendi"

Mevcut tedbirler nedeniyle düğün salonlarında müzik yayını olmadığını, düğün merasiminin kısıtlı zaman dilimine sıkıştırıldığını kaydeden Çepni, "Tedbirlerin biran önce kaldırılması için vatandaşlarımızın da kurallara dikkat etmesi gerekiyor. Düğün salonu işletmecileri olarak bu salgın sürecinden sektörle bağlantılı olan Türkiye genelinde yaklaşık 150 bin iş yeri olumsuz etkilendi. Bununla birlikte evlenecek olan gençlerimizde bu belirsizlikler sebebi ile düğün tarihi alamıyorlar. Yaz sezonu düğün sezonudur. Bu nedenle hükümetimizden beklentimiz düğün salonları ile ilgili belirsizliğin biran önce kaldırılması yönünde adımlar atılmasıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.