Dünya Mars’a inen Azim’i, Türkiye ise Barış Özcan’ı konuştu

Dünya Mars’a inen Azim’i, Türkiye ise Barış Özcan’ı konuştu
Bugün milyonlar Mars’da ne olacağını Azim ‘Perseverance’ın görevinin başarılı olup olmayacağını merak ederken haber kanallarında aradıklarını bulamayanların imdadına yetişen kişi Youtuber Barış Özcan oldu.

Youtube’un dünya çapında seçtiği 12 değişim elçisinden biri olan Barış Özcan bugün heyecanla beklenen tarihi Mars’a iniş anını tam 2,5 saat öncesinden başlayarak an be an simultane çevirilerle Türk halkına anlattı.

Kendi evinden yaptığı canlı yayın ile Nasa’nın saatlerce önce başlayan yayınına eşlik eden ve yaşanan tüm gelişmeleri akıcı Türkçesiyle takipçileriyle paylaşan Barış Özcan twitter’da da hak ettiği ilgiyi görerek TT oldu.

Kendisinin son olarak anlık 160 bin izleyiciye ulaştığı ‘Mars 2020’ yayını ile takipçilerinin haklı beğenisini kazanmış olan Barış Özcan’ın önümüzdeki günlerde en çok konuşulan isimlerden biri olması çok muhtemel görünüyor.


 
Youtube’un dünya çapında seçtiği 12 değişim elçisinden biri olan Barış Özcan daha önce de içeriği yararlı bilgilerle dolu yüzlerce video çekmiş ve sosyal medya dünyasında hatırı sayılır bir isim.  
  

7 Ocak 2017’de Youtube'taki üyeliğinin 10'uncu yılını dolduran Özcan 13 Eylül 2014’e kadar hiçbir videosunda kendini göstermedi. Ancak daha sonra kendisi de kamera önüne geçerek bilgilerini paylaştığı videolara imzasını attı.

 
Adobe’un eski çalışanı olan ve kendisini 'story-teller' yani 'hikaye anlatıcısı' olarak tanımlayan Barış Özcan’ın filmlerden, belgesellere, kitap önerilerine kadar çok çeşitli yelpazede eğlenceli anlatımlarıyla oluşturduğu hepsi yüzbinlerce kez izlenen yüzlerce videosu bulunuyor.  


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum