Dünya sallanmaya devam ediyor: Yılın ilk 2 ayında hangi depremler yaşandı?

Dünya sallanmaya devam ediyor:  Yılın ilk 2 ayında hangi depremler yaşandı?
1999’da yaşanan depremden sonra deprem konusunun sürekli manşet olduğu Türkiye’de ve dünya genelinde yeni deprem haberleri özellikle büyükşehirlerde yaşayanları tedirgin etmeye yetiyor. Peki 2021’e girdiğimiz ilk günlerden bu yana en son nerelerde deprem oldu? Hepsi yazımızda.

2021 yılının ilk günlerinde 2 Ocak’ta merkez üssü İzmir olan 4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Bundan 13 gün sonra Endonezya’da gerçekleşen 6.2 büyüklüğündeki deprem 4 kişiyi hayattan kopardı. 18 Ocak’ta Ege Denizi’nde yaşanan 4 büyüklüğündeki depremin ardından 21 Ocak’tan Endonezya 7.,1 KKTC ise 5 şiddetindeki bir depremin merkezi oldu.

1 Şubat tarihinde İzmir’in Karaburun ilçesinde .9, 5.1, 4.8 ve 4.7 büyüklüğünde depremler oldu. 1 gün sonra 4.8 ile İzmirlileri tedirgin eden bir deprem daha meydana geldi. 8 Şubat’ta Sivas 4.4, 9 Şubat’ta da Konya 4.5 ile farklı depremlerin merkezi oldu. Bugünde Hatay’da hissedilen bir depremin ardından bugün Pasifik’te yaşanan 7.9’luk depremde can ya da mal kaybının olup olmadığı henüz bilinmiyor. Depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.

Bu depremler de bize gösteriyor ki, üzerinde yaşadığımız dünyada depremler sürekli olacak. Zaten ülkemizin deprem kuşağında olduğu gerçeği uzmanlarımız tarafından her seferinde bize hatırlatılıyor. Bunun için tedbiri elden bırakmamak ve depreme eski ve hasarlı yapılarda yakalanmamak için azami önem gösterilmesi ve deprem gerçeğinin farkında olunarak yaşayıp tedbiri elden bırakmamak gerekiyor.

Son günlerde de Türkiye depremlerinde Ege Denizi, Kuşadası, Denizli ve Konya’daki haraketlilik dikkat çekiyor.

İşte ülkemizde son yaşanan depremlerde şöyle sıralanıyor:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.