E-Devlet üzerinden TC. No ile YSK seçmen sorgulama işlemi ile hangi sandıkta oy kullanacağınızı öğrenin!

E-Devlet üzerinden TC. No ile YSK seçmen sorgulama işlemi ile hangi sandıkta oy kullanacağınızı öğrenin!
Yaklaşan seçimler öncesinde, Türkiye'deki tüm vatandaşların merak ettiği sorulardan biri de hangi sandıkta oy kullanacakları. E-Devlet üzerinden TC. No ile YSK seçmen sorgulama işlemi ile hangi sandıkta oy kullanacağınızı öğrenin!

Eski yöntemlerin yerini alan E-Devlet üzerinden TC. no ile YSK seçmen sorgulama işlemi sayesinde, bu sorunun cevabını artık çok daha kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, E-Devlet şifrenizle veya Mobil İmza kullanarak giriş yaparak, TC. no ile seçmen sorgulama işlemini gerçekleştirmek.

İşlemi gerçekleştirdikten sonra, sandık bilginiz otomatik olarak ekrana yansıyacaktır. Hangi sandıkta oy kullanacağınızı öğrendikten sonra, seçim gününe kadar ilgili sandık numarasını ve adresini not edebilirsiniz. Bu sayede, seçim günü sandık arayışı içerisinde kalmadan, oy kullanma işlemini rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Yapmanız gerekenler oldukça basit:

1.       E-Devlet şifreniz varsa adresine girerek TC. no ile seçmen sorgulama işlemini gerçekleştirin.

2.       E-Devlet şifreniz yoksa veya Mobil İmza kullanmak istiyorsanız, öncelikle adresinden gerekli bilgileri girerek E-Devlet şifresi ya da Mobil İmza alın.

Artık hangi sandıkta oy kullanacağınızı öğrenmek için uzun saatler harcamanıza gerek yok. E-Devlet üzerinden TC. no ile YSK seçmen sorgulama işlemi sayesinde, hangi sandıkta oy kullanacağınızı kolayca ve hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

E DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

İlk olarak, PTT şubelerine gitmeniz gerekiyor. E-Devlet şifresi, PTT şubelerinde ücretsiz olarak veriliyor. PTT şubesine gittiğinizde, kimliğinizle birlikte şifre talebinde bulunun. Kimlik bilgilerinizin doğruluğunu teyit ettikten sonra, size E-Devlet şifrenizi içeren bir zarf verecekler. Zarfın içindeki şifreyi kullanarak, adresine giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra, şifrenizi değiştirmeniz önerilir.

 

E-Devlet şifresi almak veya yenilemek oldukça basittir ve herhangi bir ücret ödenmesi gerekmez. E-Devlet şifresi sayesinde birçok resmi işleminizi online olarak yapabilirsiniz.

Güvenliğiniz için E- Devlet şifrenizi kimseyle paylaşmayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.