Ekmek fiyatlarında düzenleme! İşte indirimli yeni fiyat tarifesi…

Ekmek fiyatlarında düzenleme! İşte indirimli yeni fiyat tarifesi…
İstanbul’da ekmek fiyatlarındaki değişkenlik tartışma yaratırken İTO’dan azami ekmek fiyatı güncellemesi geldi.

Fırıncılar maliyet artışlarını sebep göstererek ekmek fiyatlarının artmasını talep ederken, alınan bir kararla ekmek fiyatlarında gramaj güncellemesine gidildi!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Aralık ayı meclis toplantısında ekmek fiyatları gündeme alındı. Azami ekmek fiyatlarının yeniden belirlendiği toplantıda ekmeğin gramajında değişikliğe gidildi. Buna göre, daha önce 200 gramı 8 TL’den satılan ekmekler artık 210 gram olarak satışa sunulacak.

Daha önce 200 gram için 8 lira olan azami ekmek fiyatı da böyle 210 gramı 8 lira olarak yeniden güncellenmiş oldu. Böylece ekmeğin fiyatı aynı kalırken, gramı 10 gram arttı.

Ekonomim’in haberine göre, İTO’dan; “Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin 4. Maddesi çerçevesinde, İstanbul için 210 gram ekmek 8 TL olacak şekilde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi’nin konuya ilişkin sürecin tamamlanması sebebiyle Oda Meclisi’ne arzı Yönetim Kurulumuzun 8.12.2023 tarih, 59 sayılı toplantısında kararlaştırılmıştır” şeklinde meclise sunulan yeni tarife oybirliğiyle kabul edildi” açıklaması yapıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.