Ekrem İmamoğlu Trabzon'da konuşuyor! Tutuklanacak mı? Flaş sözler...

Ekrem İmamoğlu Trabzon'da konuşuyor! Tutuklanacak mı? Flaş sözler...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İmamoğlu cumhurbaşkanlığı adaylığı sorularına "Benim gündemimde yok. Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Buna hepimizin ihtiyacı var." yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rize ve 6 ilçesinin ardından, Artvin’in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde yurttaşlarla bir araya geldi.

İmamoğlu bugün Trabzon'da basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor.


Programını açıklayan İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Değişim var mı? Değişim yüksek oranda var. Birçok konuda toplumun rahatsızlığı yüzde 80 oranlarında. Değişimi umutlandıracak olan muhalefet blokudur. Üzerine düşeni yapmaktadır.

"İstanbul'u yöneten Türkiye'yi yönetir" ifadeleriyle ilgili soruya İmamoğlu, "İstanbul lokomotif bir kent. Duyarsız bir İstanbul Belediye Başkanı tasvip edilmez, doğru bulunmaz. Bu bağlamda elbette değil ama o sorumluluk bilinci bende üst düzeyde var" yanıtını verdi.

Benim gündemimde yok. Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Buna hepimizin ihtiyacı var. Türkiye'deki değişime kamu yöneticilerinin, belediye başkanlarının ihtiyacı var. Sözünü söylemeyen sesini çıkaramayan belediye başkanı AK Parti'den olsa ne olur... Bu değişime onların bile ihtiyacı var.

Genel Başkanla yarış bizim ne haddimize... Bizde genel başkandan izin alarak konuşmakta yok. Bunu sormanız normal. Ne yazık ki iktidar partisinde özgürce konuşma yok.


İnsani bir duygu

Trabzonspor şampiyonluğu ile ilgili sosyal medyada gözleri dolu olan fotoğrafıyla ilgili eleştirilere yanıt veren İmamoğlu, "Gözüm niye dolmasın. 38 yıl sonra şampiyon olmuşuz. 13 yaşında şampiyonluk görmüşüm en son. Bu çok normal. O gün eşim kızımla fotoğrafımızı çekip aile grubuna atmıştı. Oradan muzip bir akrabası fotoğrafı alıp paylaşmış. Yoksa bizim paylaşmak niyetimiz yoktu. Ama ne olur yani. Bu insani bir duygu" dedi.


Muhattap almam

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun sürekli kendisini eleştirmesiyle ilgili konuşan İmamoğlu, "Konuşabilirler. Benim muhatap alacağım kişiler değil" açıklamasında bulundu.



Devlet bütçesiyle program düzenleyenlere sorun

Karadeniz gezisinin bütçesinin nereden karşılandığı sorusuna yanıt veren İmamoğlu, "Bu soruyu 13 devlet uçağıyla seyahat eden, devlet bütçesiyle program düzenleyenlere sorabilirsiniz" ifadelerini kullandı.


Tutuklanma ihtimali

Kendisinin tutuklanma ihtimalinin olup olmadığı da sorulan İmamoğlu, "Ne olmuyor ki bu olmasın. Her şey mümkün. Ama bu her şeyin mümkün halinin bitmesine 1 yıl kaldı. Eğer ki öyle bir şey olursa karşılarında milyonlarca İmamoğlu bulacaklar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.